Gå videre til innhold
Nytt fra Enova: Blir du med å flytter fronten i byggmarkedet?

Blogginnlegg -

Nytt fra Enova: Blir du med å flytter fronten i byggmarkedet?

Enova har justert programtilbudet våren 2018: Nå kan du få støtte til både utvikling og utprøving av innovative energi- og klimaløsninger i nye og eksisterende bygg:

Helhetlig kartlegging av bygg

Helhetlig kartlegging av bygg (erstatter «Kartleggingsstøtte for eksisterende bygg»). Ny kartleggingsstøtte der målet er å gi byggeiere og leietakere en bedre oversikt over mulige tiltak innen energieffektivisering, redusert maksimalt årlig elektrisk effektuttak, reduserte klimagassutslipp (CO2 ekvivalenter) og fornybar energiproduksjon i egen/leid bygningsmasse og lønnsomheten ved å investere i tiltakene. Programmet legger videre opp til at søker enten implementerer Energiledelse og Energioppfølgingssystem (EOS), eller i tillegg signerer energitjenestekontrakt for gjennomføring.

Søknader behandles fortløpende.

Beste tilgjengelig teknologi i eksisterende bygg

Beste tilgjengelige teknologi i eksisterende bygg (erstatter dagens «Investeringsstøtte til eksisterende bygg»). Nytt virkemiddel for å øke volum av beste tilgjengelig teknologi ved investeringer i energi- og klimatiltak i eksisterende bygg. Her vil søkerne kunne søke via en liste med predefinerte tiltak (der Enova har gjort en kartlegging av hva som er BAT-nivå for ulike teknologier) og ved behov legge til egendefinerte tiltak.

Første søknadsfrist er 15. juli. Elektronisk søknadsskjema ferdigstilles i løpet av mai.

Du finner en oversikt over Enovas samlede tilbud til byggsektoren her.

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897