Følg Grønn Byggallianse

Høstens ITB Brukerforum er i gang for femte år på rad

Blogginnlegg   •   sep 29, 2017 08:34 CEST

Neste ITB Brukerforum blir 24. oktober i Oslo. Da åpner Diakonhjemmet dørene, og Jon Solsrud forteller om Diakonhjemmet hage (skravert felt) som skal realiseres innen 5 år.

Totalt 70 personer har de to siste ukene deltatt på årets ITB Brukerforum. Vi takker Newsec Basale som var vertskap i Trondheim 19. september, og Sweco i Bergen 26 september, for innholdsrike dager. Nå står Oslo og Østfold for tur.

Tema i Trondheim var Energiøkonomisering i Lade Arena Handelspark. Derfra tok reisen oss videre Sweco i Bergen, der vi fikk ta del av deres erfaringer med å gjennomføre sitt eget byggeprosjekt i Fantoftvegen. Vi fikk høre om planlegging og prosjektering, og om utførelsen, idriftssettingen og måloppnåelsen i "eget hus" med innflytting i for knapt 1 år siden. Åpent, direkte og ærlig ble deres erfaringer delt og diskutert.

Så langt er det en entydig konklusjon på at "vi kan – når byggherrene og de andre aktørene vil". Når det stilles strenge krav med påfølgende strukturert jobbing så blir resultatene bra. Et godt gjennomført prosjekt, gir bedre inntjening for alle og med tilfredse brukere. Å følge "Riktig med en gang"-standardene NS 3935 og NS 6450, er veien å gå.

En annen viktig vei til gode resultater er å benytte erfaringene fra driftspersonellet i neste prosjekt. Dette og mer ble ivrig diskutert og omtalt. Noen har allerede gode kravspesifikasjoner på dette og villigheten til å dele er stor.

24. oktober samles ITB Brukerforum Oslo på Diakonhjemmet

Diakonhjemmet skal de nærmeste årene bygge 100.000 m2 med omsorgsboliger, sykehjem, boliger, studentboliger og næringsarealer/undervisningslokaler.

Møt opp og få presentert prosjektet og muligheter for din bedrift, påmeldingslenke under. Her kan du ta del i diskusjonen rundt hvordan dette bør organiseres for å sikre et godt resultat.

Nå har du muligheten til å påvirke et større prosjekt, før kontraktene skrives. 

Lenker


ITB Brukerforum er en uformell møteplass for å dele erfaringer, hvor hindringer og barrierer belyses og ryddes av veien, og hvor gode metoder og suksesser formidles. Møtene har noen felles punkter, der det legges opp til en erfaringsoverføring fra drift til neste prosjekt, med etterfølgende diskusjon i plenum. Riktig med en gang-metoden og hva man må unngå å gjøre og hva man bør gjøre mer av diskuteres også - kort sagt, de viktigste grepene for å få til “Riktig med en gang”. ITB Brukerforum arrangeres for 5. år på rad.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks <a href="http://byggalliansen.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Personvernerklæring</a>.