Følg Grønn Byggallianse

Kronikk om kvalitetsprinsipper for fremtidens bygg og områder

Blogginnlegg   •   jun 21, 2017 14:26 CEST

Katharina Bramslev skriver kronikk i Fremtidens by. Bilde: Bjørnar Øvrebøe

Katharina Bramslev, ble nylig intervjuet av Budstikka om hva hun mente om at byggherren vurderer å rive et ni år gammelt kontorbygg på Fornebu. Hennes konklusjon er at det ikke er bra verken for miljøet eller lommeboka. 

Oppføring og bygging av et gjennomsnittlig kontorbygg medfører klimagassutslipp tilsvarende årlige utslipp fra 15.000 bensinbiler. Det er også ressurssløsing at dyrbare materialer kun skal ha ni års høyverdig funksjonstid. Ved en tradisjonell riving går materialressursene i beste fall til energiproduksjon og knuste fyllmasser.

Arbeid for Bærekraftige kvaliteter

Katharina Bramslev som til daglig jobber som daglig leder og primus motor for Grønn Byggallianse, leder Bygg21-gruppa Kvalitet og bærekraft. I løpet av 2017 skal gruppa jobbe mot å formulere de vesentlige ”bærekraftige kvaliteter” som de  mener vil bli sentrale for fremtidens byggenæring. Arbeidet er inspirert av bl.a. Eiendomssektorens veikart mot 2050, som Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom har utarbeidet. Arbeidsgruppa skal også peke på og foreslå markedsdrevne insentiver som kan stimulere til disse kvalitetene. Les hele kronikken her

Les også artikkelen i Budstikka

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks <a href="http://byggalliansen.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Personvernerklæring</a>.