Gå videre til innhold
Med Boligbygg og Kultur- og idrettsbygg som nye medlemmer er nå alle Oslo kommunes eiendomsforetak medlem i Grønn Byggallianse
Med Boligbygg og Kultur- og idrettsbygg som nye medlemmer er nå alle Oslo kommunes eiendomsforetak medlem i Grønn Byggallianse

Nyhet -

Alle Oslo kommunes eiendomsforetak er nå medlemmer i Grønn Byggallianse

Etter årets to innmeldinger fra hhv Kultur- og idrettsbygg og Boligbygg, er alle Oslo kommunes eiendomsforetak nå medlemmer i Grønn Byggallianse: Omsorgsbygg, Kultur- og idrettsbygg, HAV Eiendom (Oslo Havn KF), Undervisningsbygg og Boligbygg. 

Boligbygg Oslo KF

Med ca 1 million kvadratmeter boligareal fordelt på over 11 000 kommunale boliger, er Boligbygg Norges største utleier. Det kommunale foretaket gir hjem til mer enn 25 000 mennesker, og boligene er fordelt på alle av Oslos 15 bydeler, med beliggenhet i alt fra verneverdige 1890-gårder til helt moderne nybygg. I tillegg til å forvalte den eksisterende boligmassen, skal Boligbygg investere rundt to milliarder kroner i nybygging, utvikling og tilpassing av boligporteføljen de nærmeste årene.

Boligbygg deltar i Horizon2020, som er EUs største forsknings- og utviklingsprogram noensinne. Et miljøprosjekt vel verdt å nevnes er renoveringen av bygården Bergsliens gate 11.

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Kultur- og idrettsbygg er et kommunalt foretak, med ansvar for å bygge, eie, leie ut, vedlikeholde og forvalte Oslo kommunes kultur- og idrettsbygg. Fra porteføljen kan vi nevne Holmenkollen nasjonalanlegg, Bislett stadion og Vigeland-museet. Kultur- og idrettsbygg har store byggeprosjekter på gang som Munchmuséet og nye Deichmanske hovedbibliotek, samt flere nye idrettsanlegg som nye Jordal Amfi, Lillomarka skianlegg og Lambertseter flerbrukshall for å nevne noen.

Nye Deichmanske bibliotek og Munchmuséet er forbildeprosjekter i FutureBuilt. Les mer her.

Emner

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897