Følg Grønn Byggallianse

Fang Energityven 2017 - Meld inn dine funn frem til 3. november

Nyhet   •   sep 29, 2017 13:15 CEST

Fang Energityven er et et enkelt, men virkningsfullt tiltak, der vi på nattestid leter etter energityver som stjeler store mengder energi. Fang Energityven er forbeholdt medlemmer i Grønn Byggallianse.

Etter at kveldsmørket har senket seg 11. oktober fra klokken 22 til 24, går vi manngard i yrkesbygg over hele landet. Det står enhver fritt til å gå nattvandringen en annen kveld, såfremt det skjer i løpet av oktober. Frist for innlevering av funn er 3. november. Meld på bygg til kjell.petter.smage@byggalliansen.no. Skriv kort om hvilke bygg som er med og når dere tenker å gjennomføre jakten.

Ventilasjon-, varme- og lysanlegg som ikke slår seg av. Pumper, reklameskilt og kassaapparater som står på. Det er noen av mange energityver som stjeler kilowatt-timer etter at dørene til yrkesbygget er låst og de ansatte er gått hjem. Ved å finne energityver kan du iverksette enkle men virkningsfulle tiltak, som frembringer bevissthet og resultater.

For sjette år på rad arrangerer vi Fang Energityven, der vi på nattestid leter etter energityver som stjeler store mengder energi. Erfaringer trekker vi med oss til driftsforum og publiserer resultatene ved Driftskonferansen 14. november. Tidligere beregninger viser at den mengden energi som brukes unødvendig, nesten tilsvarer full etterisolering av byggene vi besøker.

Som oftest kan enkle grep som ikke krever kostbare investeringer, gi gode resultater – både for miljøet og for bunnlinja. Fang Energityven involverer og engasjerer driftspersonellet som har den daglige omsorgen for byggene, slik at de får økt kunnskap og motivasjon til å drifte sine bygg på en miljømessig og økonomisk god måte.

Vi vil i år være enda mer offensive enn i fjor. Vi ønsker å få med flere av våre medlemmer og enda flere bygg –medlemmer kan gjerne melde på hele porteføljen. Hvis det er mulig ønsker vi også å ta med leverandører av de tekniske styringssystemene på de ulike byggene, slik at vi kan avdekke feil og mangler på SD-anlegg.

Fang Energityven er forbeholdt medlemmer i Grønn Byggallianse.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy