Gå videre til innhold
Chargé d'affaires ved ambassaden til De forente arabiske emirater, Yousuf Abdulla Hayaie og sertifiseringssjef, Viel Sørensen i Norwegian Green Building Council.
Chargé d'affaires ved ambassaden til De forente arabiske emirater, Yousuf Abdulla Hayaie og sertifiseringssjef, Viel Sørensen i Norwegian Green Building Council.

Nyhet -

Første BREEAM-NOR sertifiserte ambassade i Norge

Norwegian Green Building Council (NGBC) overrakte i forrige uke plaketten som bekrefter at ambassaden til De forente arabiske emirater er ferdig sertifisert etter BREEAM-NOR 2016. Dette er både den første BREEAM-NOR sertifiserte ambassaden i Norge, og det første prosjektet som blir sertifisert etter den nye BREEAM-NOR-manualen.

Ambassaden ligger i Bygdøy alle 78., og har oppnådd sertifiseringen Pass.

- NGBC er veldig stolte over å få overrekke dette symbolet på vel gjennomført arbeid, sier sertifiseringssjef, Viel Sørensen som fikk den gjeve oppgaven med å representere NGBC. Dere har gjort en god jobb, og ambassaden deres er veldig tradisjonsrik og gjennomført, sier hun.

Chargé d'affaires i ambassaden, Yousuf Abdulla Hayaie forteller han er veldig fornøyd med å ha levert et så flott prosjekt med såpass høy standard: - Det var til tider var noen utfordringer i prosessen - særlig med tanke på materialvalg, og vi har bevisst valgt bort tropisk trevirke, og brukt eik på veggene i stedet. Det er også lagt opp til ulike temperatursoner i hele bygningen, og dagslys var i fokus under hele rehabiliteringsprosjektet. - Vi har nå dagslys fra begge sider av bygget der det er mulig, sier han fornøyd.

Ambassaden ønsket farger og et design som reflekterer arabisk kultur. – Vi har ikke hatt behov for å importere materialer, men funnet materialer med god kvalitet i Norge, sier Hayaie.

Bygningen ble oppført i 1985 og tegnet av arkitekt Jon Henrik Christensen. Det var den Sveitsiske ambassaden som eide lokalene før de ble kjøpt av De forente arabiske emirater i 2015.

Bygget har hatt en rask byggeprosess fra registrering til sertifisering. Sertifikatet kom på plass rett etter nyttår.

Emner

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897