Gå videre til innhold
At dagslyset har stor effekt på vår helse, trivsel og læring er godt dokumentert. Illustrasjonsfoto.
At dagslyset har stor effekt på vår helse, trivsel og læring er godt dokumentert. Illustrasjonsfoto.

Nyhet -

Hva vil det si å ha gode dagslysforhold i bygg?

2. april samlet Grønn Byggallianse og Futurebuilt over 70 personer fra hele bygg- og eiendomssektoren til frokostmøte i Greenhouse om hvorfor det er viktig med gode dagslysforhold i bygg og hva det vil si å legge til rette for å svare opp Bygg 21s kvalitetsprinsipp 2 – gode bygg og områder gir gode lysforhold og utsyn.

At dagslyset har stor effekt på vår helse, trivsel og læring er godt dokumentert. Gode lysforhold i bygg handler om samspillet mellom dagslys og kunstig belysning. Utsyn er muligheten til å se utover fra en bygning eller et lukket område. 

Forskning viser at manglende tilgang på dagslys skader helsa, og at utsyn mot natur og grøntarealer er bra for oss.

På frokostmøtet fortalte Tor Erik Danielsen fra Arbeidstilsynet om helseeffekten av godt dagslys. Dagslysspesialist Line R. Karlsen fra Erichsen og Horgen snakket om hvordan dokumentere dagslysforhold og viste løsninger for å oppnå god tilgang på dagslys.

I Futurebuilt-prosjektene Rykkinn Skole og Deichmanske Bjørvika er gode dagslysforhold helt sentralt. Hilde Rustad, Bærum Kommune Eiendom fortalte om passivhusskolen på Rykkinn som har gode dagslysforhold i alle rom. 

Vibeke Johnsen fra Kultur og Idrettsbygg i Oslo Kommune fortalte om det snart ferdige Deichmanske Bjørvika som bygges med passivhusnivå og fremtidsrettede løsninger. Fra begge prosjektene lærer vi hvor viktig bestillers rolle er i å sikre gode dagslysforhold.

Du kan se alle presentasjonene her.

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897