Gå videre til innhold
WELL Building Standard™ (WELL) er en standard for helsefremmende bygg, interiør og områder.
WELL Building Standard™ (WELL) er en standard for helsefremmende bygg, interiør og områder.

Nyhet -

Introduksjonskurs 27. september: Forstå WELL Building Standard

Vi beveger oss nå inn i en ny fase for grønne bygg, med mer fokus på helse og velvære som en viktig faktor i begrepet bærekraft. Serifiseringssystemet WELL, utviklet av det internasjonale WELL-instituttet i 2013, er det første sertifiseringssytemet i verden som kun har som hensikt å sette menneskets helse og velvære i fokus. 

Grønn Byggallianse er WELL-instituttets kontakt i Norge. Etter et vellykket WELL-kurs i våres, tilbyr vi nå nok et kurs. Målet er å øke kompetansen om helsefremmende bygg og å undersøke om det er ønske om WELL sertifisering i Norge.

Vi vil kjenne igjen mange av temaene fra BREEAM som luftkvalitet og vannforbruk, men en viktig forskjell er at WELL skal måles når bygget er ferdig. WELL går også langt bredere innenfor dette temaet. Bygget skal designes for en aktiv hverdag og sunt kosthold, for eksempel mulighet for fysisk aktivitet mellom møter og en kantine med kortreist og sunn mat. WELL skal gi mennesket rom til å føle seg velkommen i byggene og tilrettelegge for at vi holder oss friske og aktive gjennom arbeidslivet. Resultatet vil forhåpentligvis være en reduksjon i sykefravær og økt trisel på arbeidsplassen. Vi har merket en etterspørsel etter disse kvalitetene.

Emner

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897