Gå videre til innhold
Prosjektet til Rom Eiendom – Trapphuset i Trondheim har oppnådd BREEAM NOR Very Good.
Prosjektet til Rom Eiendom – Trapphuset i Trondheim har oppnådd BREEAM NOR Very Good.

Nyhet -

Månedens bygg november 2016: Rom Eiendom – Trapphuset ved Trondheim stasjon

Kontorprosjektet Trappehuset, Fosenkaia 7 i Trondheim, vil bli portalen til et spennende utviklingsområde. Bygget fremstår med moderne arkitektur. Det er lagt stor vekt på energi og miljø gjennom riktige materialvalg og arealeffektive, fleksible og funksjonelle løsninger. Bygget inneholder ca 4.500 kvm med kontor, handel og annen publikumsvirksomhet over sporområdet. Bygget er på fire etasjer hvor plan 3 vil få direkte adkomst fra Sjøgangen. I tillegg er det bygget to trapper fra Sjøgangen og ned til plattformene.

ROM Eiendom planlegger også Østbebyggelsen sammen med Sør-Trøndelag Fylkeskommune og Trondheim kommune. Etablering av Trappehuset vil bidra til at trafikkstrømmene i byen blir mer effektive og Trondheim S fremstår som et moderne og fremtidsrettet kollektivknutepunkt. Det anslås at flere millioner vil trafikkere knutepunktet Nye Trondheim S når det er ferdig utviklet. Byggets plassering sentralt i Trondheim gjør at transportutslipp til og fra bygget reduseres. Byggets plassering på jernbanesporet gir arealeffektiv utnyttelse av tomteareal.

Bygget er opparbeidet med materialer av høy kvalitet og universell utforming. Bevisst valg av energieffektiv belysning og styring, samt desentrale energimålere gir et lavt energiforbruk i bruksfasen. Solavskjerming kan overstyres av brukerne og kan således tilpasses den enkelte bruker. Avfallsrommet er tilpasset fasiliteter som skal inn i bygget og god avfallshåndtering.

Nybygget sto ferdig i 1. kvartal 2016 og var allerede da nærmest fullt utleid.

Det er gjennomført en rekke tiltak i byggefasen for å redusere miljøbelastningen og oppnå Breeam-klassifisering Very Good. Bl.a. har brakkeriggen (kontordelen) varmegjenvinner på ventilasjonsaggregat, bevegelsessensorer på belysning og gode u-verdier på det bygningsmessige.

Gitt byggets plassering er hele råbygget og tak, samt store deler av fasader prefabrikkert og løftes rett på plass. Omfanget av plass-støpte konstruksjoner er derfor lite.

Energiforbruk på byggeplass måles månedlig og loggføres og det er satt mål for et lavt energibruk på byggeplassen.

Fakta

  • Breeam Very Good, Energiklasse B-bygg
  • Areal: 4 500 m2
  • Arkitekt: PIR II
  • Entrenprenør: Skanska Norge
  • Ferdigstillelse: 1. kvartal 2016
  • Konsulenter: Optiman Prosjektledelse AS, Aas-Jakobsen Trondheim AS
  • Leietakere: Narvesen, Røft Rôtisseri, FARA, KPMG, Svea Finans, Byåsen Bakeri

Lenker - les mer om prosjektet

  • www.romeiendom.no
  • www.skanska.no
  • Emner

    Kategorier

    Kontakter

    Morten Nordskag

    Morten Nordskag

    Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
    Katharina Th. Bramslev

    Katharina Th. Bramslev

    Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897