Gå videre til innhold
Foto: Kristin Svorte
Foto: Kristin Svorte

Nyhet -

Månedens bygg september 2018 - Lia Barnehage

Lia barnehage åpnet 2. januar i år, og er en helt ny barnehage i bydel Alna i Oslo. Barnehagen har oppnådd BREEAM Very Good og kunne blant annet skilte med fossilfri byggeplass under hele byggeprosjektet.

Grønn Byggallianse har valgt Lia barnehage som månedens bygg for september. Bygget har dokumentert en bred vifte av bærekraftige kvaliteter, ikke bare når det gjelder hensyn til ytre miljø, men også inneklima og komfort. Det er for eksempel en takhøyde på godt over tre meter, noe som gir god romfølelse og bedre luftkvalitet. Det er også store vindusflater som gir godt dagslys. I tillegg er barnehagen bygget som et plusshus. Det vil si at bygget produserer mer strøm enn det forbruker. For å få til det, må man tenke ut av boksen, noe Omsorgsbygg har gjort her. Solcellene produserer også strøm som brukes direkte av barnehagen.

Tydelig aktør
Omsorgsbygg er en av de tydeligst aktørene vi har, sier daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev som fortsetter: De er tydelige bestillere, men også bestillere som følger opp og har en mening om hva de mener med dokumenterbar kvalitet. Dette er med på å skjerpe næringen. Basert på deres initiativ, er det laget BREEAM-krav til alle deres omsorgsboliger.

Vi gratulerer!

Les mer om den nye barnehagen på Klimaetatens nettside:

https://www.klimaoslo.no/2017/11/14/bygger-banebrytende-barnehage/

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897