Følg Grønn Byggallianse

SEB har systematikk for grønne obligasjoner

Nyhet   •   jan 31, 2018 07:45 CET

The five pillars of Green Bonds & Sustainable Finance - Grønne obligasjoner steg for steg.

Finanssiden og eiersiden er viktige drivere for en grønnere eiendomsportefølje i Norge, og det er lovende at man får møteplasser for samhandling som under NUDA-konferansen i Bergen 24.-25. januar 2018. Her holdt Grønn Byggallianse i trådene for delseminaret Merverdien av grønne bygg, der grønn finansiering var tema.

SEB var svært tidlig ute med arbeid med grønne obligasjoner, og har nå systematikk for å gjennomføre gode prosesser for «Green Bonds». The five pillars of Green Bonds & Sustainable Finance er en metodikk som kan adopteres av andre finansieringsinstitusjoner som vurderer grønne obligasjoner, og dermed gi en enklere og sikrere prosess. 

USA har den største andelen grønne obligasjoner i verden, men SEB sin grønne portefølje på 2,3 milliarder svenske kroner utgjør så mye som 5% av totalt volum. Norge innehar en 20. plass på lista over grønne obligasjoner, og er foreløpig i startgropa. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks <a href="http://byggalliansen.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Personvernerklæring</a>.