Gå videre til innhold
Direktør Morten Jakhelln ved signeringen. Han mener at etterspørselen etter grønne bygg og enhver bedrifts miljøperspektiv blir større og viktigere i årene som kommer.
Direktør Morten Jakhelln ved signeringen. Han mener at etterspørselen etter grønne bygg og enhver bedrifts miljøperspektiv blir større og viktigere i årene som kommer.

Pressemelding -

Hundholmen Byutvikling har ting på stell med Miljøtårnsertifisering og signerte strakstiltak

Med slagordet «Den gode følelsen», som gjelder både internt i bedriften og utad mot samfunnet, var det naturlig for Hundholmen Byutvikling å forplikte seg til de 10 strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050. I forkant av signeringen forberedte bedriften seg godt slik at man allerede ved signering kunne vise til etterlevelse av strakstiltakene.

- Vi ønsker å ha ting på stell. Nå er vi også miljøfyrtårnsertifisert, som var det første vi satte i gang med og fikk gjennomført før vi signerte. Vi har lenge vært medlem av Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse, og nå passer det godt å ta steget videre og tilslutte oss strakstiltakene for eiendomssektoren, sier direktør Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling i Bodø.

Han mener etterspørselen etter grønne bygg og enhver bedrifts miljøperspektiv blir større og viktigere i årene som kommer.

- Folk er opptatt av miljøet og det å velge seg miljøvennlige bygg handler like mye om en leietakers renommé som vårt eget. I tillegg er vi en bedrift som har drevet i seks generasjoner, så langsiktighet er grunnmuren vår og da er det helt naturlig å ta grønne grep, sier Jakhelln.

Eiendomssektorens veikart mot 2050 er utarbeidet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom. Det inneholder konkrete tiltak som byggeiere kan sette i gang med umiddelbart, for å bidra til at Norge oppfyller våre nasjonale og internasjonale miljømål i 2050. Det er mye som både kan og bør startes opp nå. Strakstiltak for eiendomsselskap omfatter både nybygg og eksisterende bygningsmasse, og det er nå også laget en spesialtilpasset liste for de som bygger boliger for salg.

Emner

Kategorier


Grønn Byggallianse er et miljønettverk bestående av de største eiendomsaktørene i Norge med en bygningsmasse på over 36 millioner kvadratmeter. Hensikten med nettverket er å være en arena for aktive utbyggere som vil utvikle seg på miljøområdet og derved bli mer miljøeffektive.

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897