Følg Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)

Mustad Eiendomsdrift gikk helt til topps og ble Årets grønne driftsteam 2017

Pressemelding   •   nov 17, 2017 09:28 CET

Øverste f.v: Arnstein Stamnes, Terje Wathne, Fredrik Haukland, Terje Vesterhagen, Robert Kongsrud, Mads Rikter-Svendsen. Foran f.v: Johan Dybwad, Kjell Erik Krøkje, Alvaro Martinez, Magnus Dyresen, Erik Mathisen, Oddvar Langeland, Nikolai Marstein.

På driftskonferansen til Grønn Byggallianse tirsdag 14. november, ble driftstemaet til Mustad Eiendom kåret til «Årets grønne driftsteam». Prisen ble utdelt av styreleder i Grønn Byggallianse, Roy Frivoll.

Temaet til Mustad Eiendom trakk det lengste strået og gikk helt til topps. De øvrige nominerte var:

  • Team Ekeberg Skole, Undervisningsbygg
  • Team Helsfyr, Entra
  • Team Technopolis, ISS Facility Services

"Vinneren utmerker seg blant annet med at miljøarbeidet er godt forankret i organisasjonen", sa rådgiver i Grønn Byggallianse og juryformann Kjell Petter Småge, ved utdelingen.

Mustad Eiendom har også satt sammen et tverrfaglig team, og Mustad Eiendoms bygningsmasse fremstår som godt vedlikeholdt. "Hver enkelt medarbeider har sine spesialområder som de har ansvaret for", sa Småge. "Teamet har god kontroll på energiforbruket, som reduseres år for år. De har gjennomført en rekke tiltak, og noen med forholdsvis lang inntjeningstid - som Oslos nest største solenergianlegg, som er synlig for alle handlende".

"Driftspersonellet til Mustad Eiendom praktiserer sirkulær økonomi ved å reparere det de kan i stedet for å bytte ut", fortsetter Småge. "Her blir det ikke kastet en eneste temperaturføler. Den skal loddes og settes opp igjen før det blir aktuelt å ringe leverandøren!"

Han fremhevet også at det var god dekning med sykkelparkering og vaskestasjoner som er viktig når en ønsker å holde sykkelen i god stand gjennom vinteren. "Teamet har forstått viktigheten av å gå forran som et godt eksempel og bruker elsykler med verktøyboks for transport mellom byggene", sa Småge, som også benyttet også anledningen til å fremheve alle de nominerte teamene. "Egentlig er de alle de nominerte vinnere", sa han.

Juryen

Juryen for «Årets Grønne Driftsteam har i år bestått av:

  • Oddbjørn Berget, driftssjef Aspelin Ramm Drift AS
  • Lars Ørmen, forvaltningsdirektør Anthon B. Nilsen Eiendom AS
  • Marianne Algerøy, rådgiver EvoTek AS
  • Kjell Petter Småge, rådgiver Grønn Byggallianse

Tidligere vinnere

Her vises tidligere vinnere av Årets grønne driftsteam

Grønn Byggallianse er et miljønettverk bestående av de største eiendomsaktørene i Norge med en bygningsmasse på over 36 millioner kvadratmeter. Hensikten med nettverket er å være en arena for aktive utbyggere som vil utvikle seg på miljøområdet og derved bli mer miljøeffektive.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.