Gå videre til innhold
Grønn Byggallianse opplever stor etterspørsel etter kurs og arrangementer. Nå utvider vi kurstilbudet innen Grønn eiendomsdrift. Illustrasjonsbilde fra et annet arrangement.
Grønn Byggallianse opplever stor etterspørsel etter kurs og arrangementer. Nå utvider vi kurstilbudet innen Grønn eiendomsdrift. Illustrasjonsbilde fra et annet arrangement.

Pressemelding -

Nå vil vi kurse enda flere i å drifte grønne bygg

God drift er avgjørende for en bærekraftig bygg- og eiendomssektor. For å svare ut behovet for kunnskap, utvider Grønn Byggallianse kurstilbudet innen grønn eiendomsdrift.

Ett år etter lansering har nærmere 1000 driftere gjennomført e-læringskurset ​Grønn eiendomsdrift.

Opplæringspakken er kurs «av driftere for driftere», med en praktisk tilnærming til en drifters hverdag.

I 2019 lanserte vi e-læring og fysiske kurs innen de seks mest sentrale temaene for driftere. Sist høst ble det gjennomført 42 bedriftsinterne klasseromskurs og vi har allerede bestilling på 14 til denne vinteren. Nå åpner vi dørene, og inviterer til åpne klasseromskurs for deg som vil styrke din kompetanse i grønn eiendomsdrift.

Studere selv og lære av andre

– Ved å tilby åpne klasseromskurs, vil vi bidra til å øke kompetansen blant driftere i hele sektoren. Vi anbefaler å ta e-læringskurset på forhånd. I kursene tar vi så et dypdykk i temaene, og utveksler erfaringer. Til sammen vil dette gi deg et kompetanseløft, sier ansvarlig for Grønn eiendomsdrift i Grønn Byggallianse, Kjell Petter Småge

Noen bedrifter kurser sine driftere i opplæringspakken, med e-læring og internkurs. For andre bedrifter er det mer aktuelt å sende enkelte ansatte på kurs. Kusene passer også for rådgivere innen driftsstøtte og andre fagpersoner som vil styrke sin kompetanse på et eller flere emner innen grønn eiendomsdrift.

Løser praktiske problemer

– Når driftere får kunnskap om hva som skal til for å optimalisere ressursbruken, inneklima og andre byggkvaliteter, får vi bygg som er bedre både for de som bruker det og for miljøet. Dette er en nøkkel til en mer bærekraftig bygg- og eiendomssektor, understreker leder for kompetanseheving i Grønn Byggallianse, Anne Solgaard.

Så langt i vår har Grønn Byggallianse åpnet for påmelding til seks kurs:

Første åpne kurs-serie arrangeres hos Grønn Byggallianse i Oslo, men vi er åpne for å arrangere disse kursene i andre deler av landet om det skulle bli ønske om dette.

Kursmaterialet er utviklet av Grønn Byggallianse i samarbeid med Undervisningsbygg og Forsvarsbygg. 

Kontakt gjerne Grønn Byggallianse for mer informasjon og tilgang til Grønn eiendomsdrift: gronn.eiendomsdrift@byggalliansen.no.​

Emner

Kategorier


Grønn Byggallianse jobber for å utvikle norsk bygg- og eiendomssektor, slik at hensyn til miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget. 

Vi er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren. Våre aktiviteter er tilknyttet nybygg, rehabilitering, forvaltning og drift av bygg, områdeutvikling og anleggsprosjekter i by- og områdeutvikling. Vi drifter og forvalter miljøsertifiseringer, primært BREEAM-NOR.

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Relatert innhold