Gå videre til innhold
Anders Nohre-Walldén, utviklingssjef i NGBC: Foto: Kristin Svorte.
Anders Nohre-Walldén, utviklingssjef i NGBC: Foto: Kristin Svorte.

Pressemelding -

NGBC lanserer veileder i BREEAM Communities

Den nye veilederen knytter BREEAM Communities til norsk planprosess og bidrar til å senke brukerterskelen for verktøyet i Norge.

Veilederen som lanseres på et frokostmøte i regi av NGBC, 9. november, skal være en støtte til utviklere og rådgivere som ønsker å bruke BREEAM Communities som et vektøy for å ivareta sosial, miljømessig og økonomisk bærekraft i planprosessen.

– Norsk planprosess har mange intensjoner om bærekraft. En utfordring er mangel på metoder og verktøy som kan sikre at disse intensjonene ivaretas gjennom planprosessen og helt til det ferdige området. BREEAM Communities er et verktøy som gir offentlige og private utbyggere tilgang til en systematikk som sikrer slike kvaliteter gjennom hele prosessen – fra ide – til plan og gjennomføring, sier utviklingssjef i NGBC, Anders Nohre-Walldén.

Tidligere i år signerte de seks prosjektene Bergen Business Park, Dyngeland i Bergen, 2020 Park Forus i Stavanger, Vestre Havn i Kristiansand, Diakonhjemmet i Oslo og Fornebu Sentrum i Bærum en avtale om å ta i bruk BREEAM Communities i Norge.

– Etter hvert som pilotenes erfaringer kommer på bordet, vil også veilederen oppdateres videre. Vi har stor tro på at BREEAM Communities styrker fokuset på bærekraft i planprosesser, samtidig vet vi at å ta i bruk et slikt system både krever innsikt og vilje til å tenke helhetlig og nytt. Det har vi erfart med BREEAM-NOR for nybygg. Den samme utviklingen tror vi på for BREEAM Communities, sier Nohre-Walldén.

I tillegg til veilederen har NGBC også laget et eget kursopplegg som tar for seg systematikk i områdeutviklingsprosjekter. Kurset gir en overordnet innføring i BREEAM Communities, en forståelse for når og hvordan man kan gjennomføre et prosjekt ved å benytte verktøyet, og hvilke effekter dette kan gi i planprosessen for norske områdeutviklingsprosjekter. Kurset går av stabelen 24. november i Oslo.

Emner


Grønn Byggallianse er et miljønettverk bestående av de største eiendomsaktørene i Norge med en bygningsmasse på over 36 millioner kvadratmeter. Hensikten med nettverket er å være en arena for aktive utbyggere som vil utvikle seg på miljøområdet og derved bli mer miljøeffektive.

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897