Gå videre til innhold

Pressemelding -

Vi skal omsette kvalitetsprinsippene til handling

NGBC gratulerer alle de tre arbeidsgruppene, Bygg21 og ikke minst næringen med de tre viktige Bygg21-rapportene med forslag til forbedringer i bygge- og eiendomssektoren.

-Nå starter et nytt kapittel i dette viktige arbeidet, sier utviklingssjef Anders Nohre-Walldén i NGBC: -Vi skal omsette kvalitetsprinsippene til handling, og det er vi godt rustet til:

-De 10 kvalitetsprinsippene føyer seg inn i vår forenings hovedformål – nemlig å drive norsk byggenæring til økt kvalitet og miljøstandard gjennom å tilby opplæring og miljøklassifiseringsverktøy.

8 av de 10 prinsippene er allerede implementert direkte eller indirekte i BREEAM-NOR, så vi jobber med dette allerede i dag, og videreutvikler stadig dette arbeidet.

NGBC er i dag medlem av World Green Building Council (WGBC) som er et globalt nettverk bestående av over 70 land og deres 32. 000 medlemsbedrifter. -Her er det et pågående prosjekt som heter «Better places for people» som vi kan lære mye av. Vi ser for oss å dra veksel på arbeidet herfra, og arbeidet fra Bygg21 og kvalitetsprinsippene i tiden fremover.

I tillegg til at vi sammen med næringen utvikler en rekke kurs med flere av temaene som nevnes i de 10 kvalitetsprinsippene.

Vår jobb er å følge opp det styreleder i Bygg21, Sissel Leire sier; Å sikre at rådene blir tatt i bruk, og det skal vi gjøre, avslutter han.

Les rapporten her:

Emner


Grønn Byggallianse er et miljønettverk bestående av de største eiendomsaktørene i Norge med en bygningsmasse på over 36 millioner kvadratmeter. Hensikten med nettverket er å være en arena for aktive utbyggere som vil utvikle seg på miljøområdet og derved bli mer miljøeffektive.

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897