Følg Grønn Byggallianse

Vil du være med å løfte rapportering av bærekraftige bygg i Europa?

Pressemelding   •   nov 21, 2017 13:27 CET

Level(s) er utviklet av EU-kommisjonen i nært samarbeid med industriinteressenter, inkludert Saint Gobain, Skanska og Sustainable Building Alliance.

Som medlem i den globale organisasjonen, World Green Building Council (WGBC), søker NGBC nå etter gode norske kandidater som kan være med å utvikle, og teste et helt nytt rapporteringssystem for bærekraftige bygg.

Level(s) er et frivillig system for bygningssektoren, som består av kategorier som skal måle ytelsen for bærekraftige bygninger fra begynnelse til slutt. Systemet er på mange måter en verktøykasse for å utvikle, overvåke, og drifte en bygning som bruker indikatorer basert på eksisterende verktøy, og standarder, som for eksempel sertifiseringsordninger som BREEAM og andre.

Systemet muliggjør sammenligning av data- og resultater, på tvers av landegrensene, og på tvers av ulike systemer. Det kan også brukes som et hjelpemiddel i en sertifiseringsprosess for å være sikker på at enkelte kriterier er på linje med europeiske krav.

EU-kommisjonen inviterer til konferanse 4. desember 2017 for å lære mer om systemet. Bedrifter, foreninger og offentlige myndigheter er velkommen til å delta. Prøveperioden går over to år, og Europakommisjonen vil gi teknisk støtte under denne prosessen.

Du kan lese mer om konferansen her:
https://www.euconf.eu/conference-on-sustainable-buildings/index.html

Level(s) er utviklet av EU-kommisjonen i nært samarbeid med industriinteressenter, inkludert Saint Gobain, Skanska og Sustainable Building Alliance.

For mer informasjon, ta kontakt med utviklingssjef i NGBC, Anders Nohre-Walldén,

E-post: anders.nohrewallden@ngbc.no
Mobil: 932 34 955

Grønn Byggallianse er et miljønettverk bestående av de største eiendomsaktørene i Norge med en bygningsmasse på over 36 millioner kvadratmeter. Hensikten med nettverket er å være en arena for aktive utbyggere som vil utvikle seg på miljøområdet og derved bli mer miljøeffektive.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks <a href="http://byggalliansen.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Personvernerklæring</a>.