Gå videre til innhold
Eiendomssektorens veikart mot 2050. Illustrasjon.
Eiendomssektorens veikart mot 2050. Illustrasjon.

Nyhet -

​Island lar seg inspirere av Norge

I april presenterte Grønn Byggallianse Eiendomssektorens veikart mot 2050 for den islandske boligminsteren og en sal full av bygg- og eiendomsaktører i Reykjavik.

Veikartet har fått en del internasjonal oppmerksomhet. Tilbakemeldingene er at veikartet er konkret og gir nyttige anbefalinger om hva bygg- og eiendomssektoren kan gjøre for å at Norge skal nå sine miljømål.

Det har også blitt lagt merke til at nær 40 store byggherrer og forvaltere har signert på å implementere de 10 konkrete strakstiltakene i veikartet. 

Den norske bygg-og eiendomssektoren er langt foran på en rekke områder, spesielt når det gjelder fossil- og utslippsfrie byggeplasser og fokus på lavutslippsmaterialer.

Veikartet inspirerer til handling på Island

Grønn Byggallianse har et tett samarbeid med våre søsterorganisasjoner i Norden, blant annet med Islandske Green Building Council. 11. april var daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev invitert til årskonferansen for å fortelle om veikartet.

- Vi håper å kunne lage vårt eget veikart på Island, inspirert av det norske, men tilpasset våre lokale forhold, sier daglig leder i Islandske Green Building Council, Þórhildur Fjóla Kristjánsdóttir.

- Bevisstheten om betydningen av å bygge og drifte grønt vokser her på Island.

Boligminister Ásmundur Einar Daðason, sammen med Þórhildur Fjóla Kristjánsdóttir fra Islandske Green Building Council.

Veikartet viser hvordan eiendomssektoren kan bli bærekraftig

Veikartet er Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom sine anbefaling til eiere og forvaltere av yrkesbygg om hvilke valg de bør gjøre på kort og lang sikt for at eiendomssektoren skal gjøre sitt for et bærekraftig samfunn i 2050.

Det inneholder også konkrete forslag på tiltak for myndighetene som vil bidra til at bransjen når sine mål.

Les om strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart her.

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897