Gå videre til innhold
Den 4. og 5. september ble det arrangert studietur for driftere og turen gikk i år til Malmø og København.
Den 4. og 5. september ble det arrangert studietur for driftere og turen gikk i år til Malmø og København.

Nyhet -

Vellykket driftstur til København

Den 4. og 5. september ble det arrangert studietur for driftere og turen gikk i år til Malmø og København. 17 deltakere startet med å besøke Schneider sitt forskningssenter i Lund hvor de fikk høre om SD-anlegg og automatikk i dag, og litt om hva fremtiden vil bringe. Drifterne fikk en omvisning i Schneider sitt visningssenter hvor utstyr og den nyeste programvaren var utstilt.

Ferden gikk direkte videre til Malmø og Emporia som er et av Skandinavias ledende kjøpesentre. Det ble lite shopping, men til gjengjeld fikk deltakerne en interessant omvisning og presentasjon av byggets tekniske system og hvilke driftsutfordringer de har hatt (og fortsatt har). 48 ventilasjonsanlegg og 10MW installert kjøleeffekt, 200 butikker og et parkeringsanlegg som huser 3500 biler byr på noen utfordringer.

I København startet vi med et besøk hos Microshade. På hovedkontoret til Microshade ble det gitt en introduksjon til hvordan produktet deres fungerer og hvilke parametere som er av betydning for inneklimaet. Microshade er en statisk solavskjermingsløsning som sikrer utsyn samtidig som den gir skjerming. Det ble også forklart hvordan dette kan beregnes, samt fordeler og ulemper med ulike typer solavskjerming.

Avslutningsvis ble det en tur innom Rambøll sitt hovedkontor hvor byggets miljøtiltak ble presentert og hva som er gjort så langt for å optimalisere driften og hvordan det kan forbedres ytterligere fremover. Rambøll presenterte sine erfaringer fra et prosjekt hvor de har prøvd å etablere nøkkeltall på «beste praksis» innenfor energibruk i bygg. Det ble også sagt litt om Rambøll sin satsning på det tyske miljøklassifiseringssystemet DGNB og bærekraftig adferd. Alt i alt en vellykket og interessant tur, bekrefter rådgiver i Grønn Byggallianse, Kjell-Petter Småge.

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897