Gå videre til innhold
Vi tilbyr kunnskap for å inspirere til helsefremmende bygg

Nyhet -

Vi tilbyr kunnskap for å inspirere til helsefremmende bygg

Grønn Byggallianse opplever en økende interesse for helsegevinsten av gode bygg. Bygg21 10 kvalitetsprinsipper ivaretar hele bærekraftperspektivet for bygg og områder, også det som handler om å gjøre bygg sunnere for alle. Vi anbefaler alle å bruke disse i planlegging av et område eller bygg.

For å jobbe med helse og velvære i bygg på en systematisk måte, har International WELL Building Institute utviklet standarden WELL. WELL er et raskt voksende sertifiseringssystem. Standarden ser på indikatorer som luft- og vannkvalitet, belysningsformer, fysisk og mentalt velvære hos de som bor i eller bruker en bygning eller et område. Man vil kjenne igjen mange av temaene fra BREEAM som luftkvalitet og vannforbruk, men en vesentlig forskjell er at WELL måler gjennomførte tiltak når bygget står klart med brukere i bygget og det har kun fokus på helse og velvære.

20. mai tilbyr Grønn Byggallianse et introduksjonskurs i WELL, i samarbeid med Swedish Green Building Council. Kurset holdes hos oss i Schweigaardsgate 34C. Følg med på våre nettsider for påmelding. Vi har etablert et samarbeid med Swedish Green Building Council for å øke kunnskap om WELL og de parameterne som WELL legger vekt på og vil etterhvert øke aktiviteten innen helsefremmende bygg. Vi formidler også kontakt mot WELL-rådgivere i Norge dersom noen byggherrer er interessert i å få sertifisert bygget sitt. Ta kontakt med anne.solgaard@byggalliansen.no for mer informasjon.

Emner

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897