10. desember oppdateres BREEAM-NOR-manualen
Oppdatert versjon av BREEAM-NOR-manualen lanseres i dag, 10. desember. I den nye versjonen er metodikken omstrukturert for å gjøre den enklere å jobbe etter. BREEAM-NOR v6.1.1 erstatter v6.1.
Oppdatert versjon av BREEAM-NOR-manualen lanseres i dag, 10. desember. I den nye versjonen er metodikken omstrukturert for å gjøre den enklere å jobbe etter. BREEAM-NOR v6.1.1 erstatter v6.1.
Stortorvet 7 er et kvartal i Oslo sentrum bestående av fem bygg med ulike kvaliteter og konstruksjonsprinsipper, og med byggeår som spenner fra 1880 til 1970. Gjennom omfattende rehabilitering er kvartalet i dag koblet sammen og åpnet opp for publikum på bakkeplan og på taket. Prosjektet er sertifisert BREEAM-NOR Very Good og BREEAM In-Use Excellent og var en av finalistene til BREEAM-prisen 2024.
Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom oppfordrer Stortinget til å styrke naturmeldingen. Vi foreslår endringer i skatte- og avgiftssystemet for å fremme flere miljøsertifiserte bygg og økt rehabilitering av eksisterende bygninger. Til sammen vil det bidra til å redusere naturtapet.
Prisen for Årets grønne driftsteam 2024 gikk til Team Veterinærbygningene fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Vinneren ble annonsert av energiminister Terje Aasland (Ap) under Grønn driftskonferanse 12. november.
Norske gårdeiere kan spare 512 millioner kroner hvert år ved å gjennomføre tiltak som å styre belysning og ventilasjon bedre enn det de gjør i dag, dersom resultatet fra kampanjen Fang energityven 2024 overføres til alle landets næringsbygg. Å fange energityvene kan innfri om lag ti prosent av regjeringens reduksjonsmål for redusert strømforbruk i bygningsmassen innen 2030.
Baneveien 16 i Bergen er transformert til et energieffektivt bygg og fått tilført nytt areal, men har samtidig beholdt sitt historiske særpreg.
Den 12. november arrangeres Grønn driftskonferanse i Vollsveien 13H, som er ett av Mustads bygg i Lilleakerbyen. På konferansen avsløres også resultatene fra årets Fang energityven-kampanje. Daglig leder i Grønn Byggallianse, Mie Fuglseth, ble med Mustad da de en sen høstkveld fanget energityver i sine bygg.
Når tiden vi har til rådighet for å nå klima- og miljømålene blir stadig knappere, er det avgjørende at bygg-, anlegg- og eiendomssektoren evner å omstille seg, inspirerer og lærer av hverandre, og trekker i samme retning mot lavutslippssamfunnet.
Grønn Byggallianse ble startet av 12 eiendomsaktører som ønsket å ta et felles initiativ for å dra bransjen i en mer bærekraftig retning. Nå er 12 bl
Statsbudsjettet for 2025 ble lagt fram mandag 7. oktober og som vanlig har det vært gjenstand for mye oppmerksomhet og debatt, ikke minst på klima- og miljøområdet. Vår oppmerksomhet har i mindre grad dreid seg om tilskudd og støtteordninger men er rettet mot manglende forslag eller signaler om endringer i regelverket som kan forbedre miljøinnsats og resulater fra bygg og eiendomssektoren.
Til
14. oktober går startskuddet for Grønn Byggallianse sin kampanje “Fang energityven”. Målet med kampanjen er å kutte unødig strømforbruk og spare driftskostnader i næringsbygg og offentlige bygg over hele landet.
Filipstad Brygge 1 er et godt eksempel på hvordan eldre bygg kan forvandles til moderne, bærekraftige eiendommer som ikke bare tilfredsstiller dagens krav, men som også er rustet for fremtiden.
Sivilingeniør Mie Fuglseth er ansatt som ny daglig leder i Grønn Byggallianse.
Mie Fuglseth er i dag seniorrådgiver og fagansvarlig for arbeidsområdet klima og materialer i Grønn Byggallianse. Hun kom til Grønn Byggallianse fra Asplan Viak med nær 10 års erfaring i byggenæringen, inkludert prosjektledelse for flere flaggskipprosjekter i byggenæringen.
– Styret i Grønn Byggallianse er svært