Gå videre til innhold
Valget til nytt Europaparlament skjer 6-9 juni 2024. Her fra plenumssalen i Strasbourg. Foto: Frederic Köberl, Unsplash
Valget til nytt Europaparlament skjer 6-9 juni 2024. Her fra plenumssalen i Strasbourg. Foto: Frederic Köberl, Unsplash

Nyhet -

24 europeiske byggallianser ber europas politikere om kraftigere klimahandling: flere og mer bærekraftige bygg er nøkkelen til et europeisk lavutslippssamfunn

Grønn byggallianse har sammen med 23 øvrige europeiske byggallianser og syv næringslivspartnere samlet seg bak en rekke politikkforslag i et Manifest foran valget til Europaparlamentet som skjer 6.-9.juni 2024. Hovedbudskapet er at flere og mer bærekraftige bygg, både nye og eksisterende, er nøkkelen til et europeisk lavutslippssamfunn i 2050.

Formålet med dokumentet, som er koordinert av World Green Building Council europeiske nettverk, er å påvirke partiene og kandidatene til å fremme forslag til ny regulering og insentiver som kan skape fortgang i en klimaomstilling av bygningssektoren i Europa. Bygningssektoren står for mer enn en fjerdedel av klimagassutslippene i EU, og bygninger er ansvarlig for 40 prosent av EUs energibruk. Områdene der byggalliansene ser særskilt behov for innsats inkluderer: klima, sirkulærøkonomi, helse, vann, klimatilpasning, finans, naturmangfold og rettferdig omstilling. Les mer om lanseringen på WGBCs nettside.

Les manifestet i sin helhet.

Emner

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897