Gå videre til innhold
Backe Prosjekt har signert strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050. Foto: Norsk Eiendom.
Backe Prosjekt har signert strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050. Foto: Norsk Eiendom.

Nyhet -

Backe stolte over strakstiltak-forpliktelse

24.10.2019 Pressemelding fra Backe Prosjekt i samarbeid med Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom:

Ved å signere strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050 får Backe Prosjekt en tydeligere miljøprofil å jobbe etter.

– Vi trenger utviklere som tar bærekraft på alvor, og det gjør Backe når de forplikter seg til å gjennomføre strakstiltakene i veikartet, sier daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Bramslev.

Et løft for eiendoms- og byggenæringen

– Backe har allerede gjort mye bra for å bygge bærekraftig. Vi er glad for at de vil strekke seg enda lengre og jobbe systematisk ved å forplikte seg til strakstiltakene, sier Thor Olaf Askjer, adm. direktør i bransjeforeningen Norsk Eiendom.

Som byggherre vil Backe Prosjekt sette tydeligere krav til sine entreprenører på veien mot fossilfrie byggeplasser. Tiltakene vil bidra til å gi et bedre arbeidsmiljø for de ansatte og mer miljøvennlige ringvirkninger for lokalsamfunnet rundt byggeplassene.

Backe er opptatt av miljø og har allerede gjort flere tiltak i prosjektene sine. Strakstiltakene er en forpliktelse for å opprettholde og ikke minst utvikle miljøarbeidet videre i en felles retning.

– Ved å knytte oss til strakstiltakene forplikter ikke bare Backe seg til å bidra til et mer bærekraftig samfunn, men det sender også et signal til samarbeidspartnere om hva slags byggherre vi vil være i dag og i fremtiden, sier Bjørn Tore Hagness, adm. direktør i Backe Prosjekt.

Les hele pressemeldingen her.

Fakta

Eiendomssektorens veikart mot 2050 er utarbeidet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom. Det inneholder konkrete tiltak som byggeiere kan sette i gang med umiddelbart, for å bidra til at Norge oppfyller våre nasjonale og internasjonale miljømål i 2050. Strakstiltakene for eiendomsselskap omfatter både nybygg og eksisterende bygningsmasse.

Emner

Tags

Pressekontakt

Anders Nohre-Walldén

Anders Nohre-Walldén

Pressekontakt Leder for kommunikasjon og marked 932 34 955
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Andrea Rygg Nøttveit

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48140342