Gå videre til innhold
Backe Prosjekt har signert strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050. Foto: Norsk Eiendom.
Backe Prosjekt har signert strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050. Foto: Norsk Eiendom.

Nyhet -

Backe stolte over strakstiltak-forpliktelse

24.10.2019 Pressemelding fra Backe Prosjekt i samarbeid med Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom:

Ved å signere strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050 får Backe Prosjekt en tydeligere miljøprofil å jobbe etter.

– Vi trenger utviklere som tar bærekraft på alvor, og det gjør Backe når de forplikter seg til å gjennomføre strakstiltakene i veikartet, sier daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Bramslev.

Et løft for eiendoms- og byggenæringen

– Backe har allerede gjort mye bra for å bygge bærekraftig. Vi er glad for at de vil strekke seg enda lengre og jobbe systematisk ved å forplikte seg til strakstiltakene, sier Thor Olaf Askjer, adm. direktør i bransjeforeningen Norsk Eiendom.

Som byggherre vil Backe Prosjekt sette tydeligere krav til sine entreprenører på veien mot fossilfrie byggeplasser. Tiltakene vil bidra til å gi et bedre arbeidsmiljø for de ansatte og mer miljøvennlige ringvirkninger for lokalsamfunnet rundt byggeplassene.

Backe er opptatt av miljø og har allerede gjort flere tiltak i prosjektene sine. Strakstiltakene er en forpliktelse for å opprettholde og ikke minst utvikle miljøarbeidet videre i en felles retning.

– Ved å knytte oss til strakstiltakene forplikter ikke bare Backe seg til å bidra til et mer bærekraftig samfunn, men det sender også et signal til samarbeidspartnere om hva slags byggherre vi vil være i dag og i fremtiden, sier Bjørn Tore Hagness, adm. direktør i Backe Prosjekt.

Les hele pressemeldingen her.

Fakta

Eiendomssektorens veikart mot 2050 er utarbeidet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom. Det inneholder konkrete tiltak som byggeiere kan sette i gang med umiddelbart, for å bidra til at Norge oppfyller våre nasjonale og internasjonale miljømål i 2050. Strakstiltakene for eiendomsselskap omfatter både nybygg og eksisterende bygningsmasse.

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897