Gå videre til innhold
Den overordnede visjonen for Nordhavn er at den skal være fremtidens bærekraftig bydel i København. Vi besøker  Nordhavn og får en gjennomgang av Københavns kommune 3. mai. Meld deg på studieturen i dag!
Den overordnede visjonen for Nordhavn er at den skal være fremtidens bærekraftig bydel i København. Vi besøker Nordhavn og får en gjennomgang av Københavns kommune 3. mai. Meld deg på studieturen i dag!

Nyhet -

Nordhavn viser fremtidens elnett: Bli med på studietur til København og lær om de nye krav til elforsyningen og hvordan løse dem

Det tidligere industri- og havneområdet Nordhavn i København er i en endringsprosess. Aktivitetsnivået har minsket over tid og området transformeres til et område som skal huse over 40.000 innbyggere fordelt på 18.000 boliger. Det blir også kontorer, butikker, skoler og andre institusjoner i området. Noen av den gamle driften blir igjen men flyttes lenger ut.

Den overordnede visjonen for Nordhavn er at den skal være fremtidens bærekraftig bydel i København. Fornybar energi, nye energiformer strømforsyning, optimal bruk av ressurser og miljøvennlig transportmidler må alle bidra til å gjøre Nordhavn et banebrytende nabolag for bærekraftig byutvikling og miljøvennlig bygninger.

Nye krav

Man får stadig mer av av strømmen fra vind og sol også i Danmark. Dette gjør at det stilles nye krav til elnettet. Derfor tester hovedstadens nettselskap Radius, sammen med blant andre ABB, hvordan store batterier kan anvendes til at understøtte elnettet. Energien fra det nye 460 kWh store batteri i Nordhavn kan minske belastningen av elnettet. Det gir en mer omkostningseffektiv drift, og kan potensielt være en billigere erstatning til utbygning av elnettet.

Samarbeidspartnere

Batteriet er en del av EnergyLab Nordhavn, der er et fireårig EUDP-støttet prosjekt som utvikler fremtidens energiløsninger. Prosjektet bruker Nordhavn som et levende laboratorium for smart energi og demonstrerer, hvordan man kan samle erfaring fra el, varme, energieffektive løsninger og elektrisk transport i et intelligent, fleksibelt og optimert energisystem. Prosjektets partnere er medlemmer av iEnergi: DTU, Københavns Kommune, Radius, ABB, Balslev, Danfoss og Glen Dimplex.

Det er fortsatt noen ledige plasser igjen - meld deg på studieturen i dag!

Fakta

  • Avreise: 2. mai med ombordstigning kl 15.15, båten går kl 16.30. DFDS Pearl Seaways, Akershusstranda 31, Skur 42
  • Hjemreise: 5. mai kl 16.15 fra Kastrup, med ankomst Gardermoen 17.25.
  • Overnatting: Axel Gullsmeden Hotel, Helgolandsgade 11
  • Pris: kr 12.500 (mva tilkommer)

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897