Gå videre til innhold
– Vi signerte veikartet for et år siden, og ville med det være med å bidra til å finne løsninger, sier bærekraftsansvarlig i Braathen Eiendom Mette Kristine Silseth. Foto: Jarle Nyttingnes.
– Vi signerte veikartet for et år siden, og ville med det være med å bidra til å finne løsninger, sier bærekraftsansvarlig i Braathen Eiendom Mette Kristine Silseth. Foto: Jarle Nyttingnes.

Nyhet -

Samlet bærekrafts-trådene med 10 strakstiltak for byggeiere

Ett år har gått siden Braathen Eiendom tilsluttet seg 10 strakstiltak for byggeiere. Det har blant annet resultert i en egen bærekraftsansvarlig i selskapet. I et møte med Grønn Byggallianse presenterte de hvordan de har jobbet med implementeringen.

10 strakstiltak for byggeiere og boligutviklere er Grønn Byggallianses klare anbefaling til hva byggeiere og forvaltere som tar klima og miljø på alvor bør gjøre i dag, for å være konkurransedyktige i en grønn fremtid.

Braathen Eiendom er blant de til nå 50 fremoverlente selskapene som har tilsluttet seg strakstiltakene.

– Vi signerte veikartet for et år siden, og ville med det være med å bidra til å finne løsninger. Dette utløste blant annet et behov for å dedikere én person i firmaet til å fokusere på bærekraft. Dette ansvaret var tidligere fordelt på flere personer i Braathen, sier prosjektsjef og bærekraftsansvarlig Mette Kristine Silseth i Braathen Eiendom.

Tydeligere fokus på bærekraft

Silseth forteller at strakstiltakene har hjulpet selskapet å sette fokus på og samle trådene i arbeidet med bærekraft.

– Noen av strakstiltakene var enkle å svare ut fordi de allerede er ivaretatt i vårt daglige arbeid. Andre strakstiltak gjorde oss oppmerksomme på at rutiner må oppdateres.

Dialog om fremgang med Grønn Byggallianse

Grønn Byggallianse følger opp selskapene som har tilsluttet seg strakstiltak ett år etter signering.

Nylig var det Braathens tur til å beskrive hvordan selskapet har konkretisert strakstiltakene i planer og rutiner.

– Det er fint med en bekreftelse på om man er på riktig vei. Grønn Byggallianse er en nyttig samtalepartner, når man for eksempel trenger å løfte blikket og se større sammenhenger, forteller Silseth.

I møtet gjennomgås et skjema for kvalitative og kvantitative data, som en dedikert person i selskapet har fylt ut på forhånd.

– Rapporteringsskjemaet er et ryddig og logisk oppsett som gjorde jobben med å svare om vårt arbeid med de 10 strakstiltakene enklere. Det ble veldig tydelig hva vi må jobbe med for å heve oss ytterligere, sier prosjektlederen.

Strakstiltakene er en del av Eiendomssektorens veikart mot 2050, utviklet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom.

Les mer om tilslutning til strakstiltakene her

Kategorier

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Relatert innhold