Gå videre til innhold
AVA Eiendom ved CEO Arne Vannebo og leder for miljø og bærekraft Camilla Vannebo satser på BREEAM In-Use.
AVA Eiendom ved CEO Arne Vannebo og leder for miljø og bærekraft Camilla Vannebo satser på BREEAM In-Use.

Nyhet -

Trenger kunnskap for å drifte miljøriktig

AVA Eiendom vil ha miljøfokus i driften, og har kurset både eiendomssjefer og teknisk avdeling i BREEAM In-Use. Grønn Byggallianse har nylig oversatt den nye versjonen av BREEAM In-Use-manualen til norsk.

AVA Eiendom AS forvalter i dag 30 eiendommer. Selskapet investerer i kontor- og handelseiendommer i Asker, Bærum, Drammen og Oslo med sentral beliggenhet ved knutepunkt, og drifter byggene sine selv.

AVA Eiendom skal nå sertifisere Karl Johans gate 14 med BREEAM In-Use. Dette er et verktøy for å måle, forbedre og dokumentere miljøprestasjoner og helsefremmende kvaliteter i eksisterende bygg.

Målet er at KJ14 skal bli en «læringspilot», før sertifiseringen settes i system på resten av porteføljen.

BREEAM In-Use gir gode retningslinjer

BIU kan brukes både på nærings- og boligbygg. Grønn Byggallianse har nå oversatt siste versjon av manualene til norsk.

– Hovedmotivasjonen for å sertifisere er å få et miljøfokus inn i driften og bli mer bevisste på hvilke valg vi tar når vi drifter. Her gir BIU gode retningslinjer. En felles bransjestandard er veldig positivt, da det muliggjør et rettferdig sammenligningsgrunnlag og fremmer viktige incentiver som grønn finansiering, sier Camilla Vannebo, som er leder for miljø og bærekraft i AVA Eiendom AS.

Karl Johans gate 14 blir AVA Eiendoms pilot for BREEAM In-Use.

Viktig å ha riktig kunnskap

AVA har nylig sendt mange av sine ansatte på innføringskurs i BREEAM In-Use hos Grønn Byggallianse, inkludert eiendomssjefer og teknisk avdeling.

– Det er viktig at alle internt forstår hva vi driver med. Kurset gav et konkret bilde av hva som kreves for å sertifisere, det viste omfanget og gav en god oversikt. Det ufarliggjorde også arbeidet, sier Vannebo.

Hun mener det var nyttig å inkludere flere enn «bare» de som har ansvaret for sertifiseringen på kursen, men også de som skal bistå med å dokumentere miljøvalgene som tas.

– Det var et veldig nyttig kurs, og vi ser at det er lurt å følge opp internt etterpå for å besvare de spørsmålene som dukket opp i det praktiske arbeidet med sertifiseringen.

Neste online innføringskurs i BREEAM In-Use er 18. november. 

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Relatert innhold