Gå videre til innhold
Studieturen om sirkulære bygg til København var fulltegnet. Her er hele gjengen i Roskilde.
Studieturen om sirkulære bygg til København var fulltegnet. Her er hele gjengen i Roskilde.

Nyhet -

Utforsket veien fra forbruk til ombruk i Danmark

På en fulltegnet studietur til København, fikk deltakerne se gode eksempler på gjenbruk og oppsirkulering fra dansk byggenæring.

- Oppsirkulering er en måte å høyne verdien og det kreative utrykket på, sa Managing Partner i Lendager Group, Ditte Lysgaard Vind.

Hun viste frem inspirerende prosjekter der Lendager Group har laget «gull av gråstein», da Grønn Byggallianse og FutureBuilt arrangerte inspirasjons- og læringstur til København forrige uke.

Lendager Group har inngått nyttige allianser med aktører som har avfall de ønsker å bli kvitt, og bruker sin kreativitet til å skape originale og spennende bygg.

Besøk til Lendager Group var ett av stoppene på studieturen.

Møter mange av de samme utfordringene

Vandkunsten arkitekter er også ledende på sirkulærøkonomi i bygg i Danmark, og arkitekt og partner Søren Nielsen viste blant annet stålfasader laget av valsede ventilasjonsrør. 

Nielsen presiserte imidlertid at det aller beste er å strebe etter bygg som er så vakre, funksjonelle og fleksible at de aldri trenger å rives.

På den fulltegnede studieturen fikk 50 nysgjerrige deltakere fra hele bygg- og eiendomssektoren se gode eksempler på gjenbruk og oppsirkulering. 

Vi fikk også høre at danskene sliter med samme utfordringene som i Norge, nemlig manglede bruktmarkeder for profesjonelle aktører og utfordringer med å få dokumentert og godkjent brukte bygningsdeler.

Deler kunnskap om gode sirkulære løsninger

Grønn Byggallianse vil jobbe aktivt med både barrierene og de gode sirkulære løsningene utover høsten. 

Vi arranger blant annet et frokostmøte om sirkulære bygg sammen med Futurebuilt i Oslo 21. november. I tillegg vil medlemmer kunne dele erfaringer om temaet i våre medlemsfora.

Lendager Group inviterer sammen med Mustad Eiendom til utstillingen Wasteland i Lilleakerbyen. Vi gleder oss til åpningen 11. september. 

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897