Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Rigmor Hansen, adm. direktør i Undervisningsbygg

Undervisningsbygg tilslutter seg "10 anbefalte strakstiltak" i Eiendomssektoren veikart mot 2050

​Eiendomssektorens veikart mot 2050 utfordrereiendomsselskap til å implementere 10 konkrete tiltak for å begynne innsatsen mot en framtid med nullutslipp av klimagasser og miljøgifter og sirkulær økonomi. Undervisningsbygg i Oslo er tredje aktør som tilslutter seg gjennom et ledervedtak. Undervisningsbygg har fjernet all fossil oppvarming i sine 177 skolebygg og er i gang med flere av tiltakene.

Prosjektet til Rom Eiendom på Zander Kaaes gate 7 har oppnådd BREEAM NOR Very Good med 60,8 poeng.

Månedens bygg august 2016: Rom Eiendom - Zander Kaaes gate 7 ved Bergen stasjon

Nybygget i Zander Kaaes gate 7 ligger vegg i vegg med Bergen stasjon, og har en moderne arkitektur med stor vekt på energi og miljø gjennom riktige materialvalg og arealeffektive, fleksible og funksjonelle løsninger. Bygget er delt i tre fløyer som er på henholdsvis fire, fire og syv etasjer. Det har en tydelig identitet i bybildet samtidig som det er godt tilpasset de historiske omgivelsene.

Stadig flere leietakere ønsker seg sunne, giftfrie, fleksible og energieffektive lokaler, og flere byggeiere ønsker å tilby lokaler som har disse kvalitetene.

Se alle foredragene fra møtet om Kravspesifikasjoner for leie av kontorlokaler - 2. september 2016

Grønn Byggallianse har i samarbeid med blant annet Norsk Eiendom, Enova og NGBC utarbeidet en mal for standard kravspesifikasjon for leie av kontorlokaler. Malen vil bidra til at leietager får det produktet han trenger til riktig pris og at man unngår unødig miljøbelastning. Hvis du ikke har anledning til å delta på møtet, kan du se det live her. Innspillingen blir gjort tilgjengelig etterpå.

Storebrand og Avantor tilslutter seg de 10 strakstiltakene i Eiendomssektorens Veikart mot 2050.

Storebrand Eiendom og Avantor utfordrer andre byggeiere til å gjennomføre viktige miljøtiltak

I Eiendomssektorens veikart mot 2050, er det definert 10 strakstiltak for byggeiere, som viktige grep for å tilpasse seg krav fra marked og myndigheter framover. Dette ville bli et betydelig løft for en mer bærekraftig byggsektor. På lanseringsmøtet 23.6, annonserte Storebrand Eiendom at de tilslutter seg de 10 tiltakene. De utfordret andre byggeiere å gjøre det samme. Avantor var nestemann ut.

11. - 12. oktober Kurs Energieffektivisering av yrkesbygg

Kurs: Total Concept - En metode for lønnsom og ambisiøs energieffektivisering i yrkesbygninger

Kurs 11.-12. oktober i Oslo. I samarbeid med Sintef og Grønn Byggallianse arrangerer vi kurs i Total Concept -metoden. Med oss som kursholder er sjefsforsker Mads Mysen fra Sintef Byggforsk. Målgruppe er eiere og forvaltere av yrkesbygg, tekniske og økonomiske rådgivere, entreprenører og myndigheter. Metoden er i Sverige testet ut på mer enn 100 næringsbygg, med positive resultater. Medlemspris.

Vis mer