Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

  • BREEAM Communities og norsk planprosess

    ​Det er økt interesse for BREEAM Communities som et verktøy for å systematisere arbeidet med bærekraft i områdeutvikling. Vi har fulgt utviklingen siden 2013/14 og ser nå en klar dreining, sier utviklingssjef i NGBC Anders Nohre-Wallden.

  • Byggherrenes scene rettet søkelyset mot smarte bygg og innovative miljøprosjekter

    Byggherrene sine utfordringer med smarte og innovative miljøprosjekter, ble satt i fokus under arrangementet «Byggherrenes scene» som ble gjennomført for første gang på Eliaden 29. mai. Her fikk Kjeldsberg Eiendom, DNB Næringseiendom, Høegh Eiendom og Oslo Kommune Omsorgsbygg stille spørsmål direkte til rådgivere og leverandører, som en etter en entret scenen og svarte på deres spørsmål.

  • Månedens bygg mai 2018: SiO - Nye Kringsjå studentboliger

    Første byggetrinn av studentbyen har et energiforbruk beregnet til 80kWh, og behov for levert energi på 46kWh. Klimagassutslippet for "som bygget" viser til 52% lavere utslipp enn referansebygget. SiO har studentvelferd som formål, og studentene er i flertall i styret. De er opptatte av målet om en reduksjon av CO2-utslippene; mellom 4 og 5 mill. kr av semesteravgiften investeres i solceller.

  • Regjeringskvartalet viser vei mot et bærekraftig samfunn

    ​Statsbygg melder at de ønsker en helhetlig miljøsatsing på det nye regjeringskvartalet. Blant annet er Statsbygg i dialog med prosjekteier KMD om å sertifisere prosjektet til BREEAM Excellent. Dette er et svært positivt signal fra en viktig aktør.

  • Føl deg WELL

    Det vi spiser, hvordan vi lever, stressnivået vårt og hvor mye vi sover, påvirker oss så mye at det kan påvirke genene våre hele 70 %, sier Whitney Austin Gray fra WELL Faculty, USA.

  • Smart og grønn mobilitet

    ​Når all trafikkvekst i byene skal tas gjennom kollektiv transport, sykkel og gange, og delingsøkonomien er en realitet - hvordan endrer dette måten vi må planlegge og prosjektere både områder - og det enkelte bygg?

  • Månedens bygg april 2018: Powerhouse - Drøbak Montessori Ungdomsskole

    Montessori-skolen i Drøbak er et tverrfaglig samarbeid. Lærere, elever, skolens og stiftelsens ledelse og fagmiljøet i Powerhouse, satt sammen rundt tegnebordet. Resultatet ble verdens første Powerhouse-skole, oppbygd rundt miljø- og energikonseptet som det sentrale formgivende elementet. Bygget er oppført til stor del i tre, med energi produsert fra solceller i den karakteristiske solskiven.

  • Materialvalg for det nye regjeringskvartalet - NGBC og Grønn Byggallianse har gitt sine innspill

    Grønn Byggallianse og NGBC har svart på stortingets forslag om at tre skal være et hovedelement i det nye regjeringskvartalet. Vi mener at utstrakt bruk av tre som byggemateriale vil være én løsning for å tilfredsstille strenge klimakrav, men lav- og nullutslippsbetong evt. kombinert med tre, vil kunne være andre alternativer. Vi anbefaler å miljøsertifisere bygningene og sørge for fleksibilitet.

  • Vil bidra til helsefremmende bygg - inviterer til Workshop

    ​Anerkjennelsen av at bygg direkte og indirekte kan bidra til å påvirke menneskers helse, trivsel og produktivitet øker i stor grad. Internasjonale undersøkelser viser at ansattes trivsel og produktivitet går opp, og at sykefravær går ned i gode bygg.

  • Grønn Byggallianse og NGBC slår seg sammen

    Norwegian Green Building Council og Grønn Byggallianse vedtok på årsmøtene tirsdag 3. april å slå seg sammen til en felles organisasjon med virkning fra 01.06.18. Katharina Bramslev blir ny daglig leder for den nye organisasjonen, og vil allerede fra 4. april fungere som daglig leder for NGBC og Grønn Byggallianse. Styreleder i foreningen vil være Hege S, Dillner, konserndirektør i Veidekke.

  • Hvordan designe fremtidens byer?

    ​NGBC i samarbeid med DOGA arrangerte mandag 19. mars frokostmøte om hvordan vi i fremtiden kan skape bygg som får flere til å sykle.

  • Månedens bygg i februar 2018: LHL-sykehuset ved Aspelin Ramm

    Smart solskjerming, sonestyrt ventilasjonsanlegg og bruk av fjernvarme er noen av energi- og miljøtiltakene i det 28.500 m2 store sykehuset. Enova har karakterisert prosjektet som Norges grønneste sykehus, og fant de tekniske løsningene så innovative at de har gått inn med om lag 30 millioner kroner i investeringsstøtte, skriver bygg.no.

Vis mer