Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Godt oppmøte på Grønt ekspertforum onsdag denne uken i Greenhouse Oslo.

Godt oppmøte på Grønt ekspertforum

Over 20 eksperter turen til Grønn Byggallianse i Greenhouse Oslo for å høre og diskutere hva - og hvordan nye verktøy for dokumentasjon av CO2 vil fungere sammen med ny standard for klimagassberegninger.

Forslag til fortetning av Campus NTNU - Trondheim med omfattende bruk av grønne tak. Illustrasjon: Eggen Arkitekter

Månedens SINTEF-nyheter for eiendomsbransjen

Beste ventilasjonsstrategi for godt inneklima og lav energibruk, varmepumper for oppvarming og kjøling i lavenergibygninger, fremtidens løsninger av overvann i byområder og sammenhengen mellom egen kontroll over innemiljøet og opplevelsen av komfort kan du lese mer om i denne artikkelen.

Søknadsfrist for Innovative løsninger i energitjenestemarkedet for bygg og de øvrige Enova-programmene i høst

Søknadsfrist for Innovative løsninger i energitjenestemarkedet for bygg og de øvrige Enova-programmene i høst

Digitalisering, nye finansieringer og økt klimafokus åpner for utvikling av nye løsninger på tvers av bransjer. Enova kan støtte løsningene byggeierne trenger. Nå er årets andre runde av konkurransen Innovative løsninger i energitjenestemarkedet for bygg i gang, og som kan gi økonomisk støtte til utredning av fremtidens forretningsmodeller for energi- og klimaeffektive investeringer i bygg.

WELL Building Standard™ (WELL) er en standard for helsefremmende bygg, interiør og områder.

Introduksjonskurs 27. september: Forstå WELL Building Standard

WELL er en internasjonal sertifisering som setter menneskets helse og velvære i fokus. Bygget skal designes for en aktiv hverdag og sunt kosthold, gi en følelse av å være velkommen i byggene og tilrettelegge for at vi holder oss friske og aktive gjennom arbeidslivet. Målet med kurset er å øke kompetansen om helsefremmende bygg og å undersøke om det er ønske om WELL-sertifisering i Norge.

Gjenbruk av gamle materialer er ett av temaene som vi skal diskutere i materialforum. Her gamle murstein.

Materialforum for Grønn Byggallianses og Byggevareindustriens medlemmer

​Grønn Byggallianse i samarbeid med Byggevareindustrien starter opp Materialforum for våre medlemmer. Forumet går på tvers av verdikjeden og vi ønsker produsenter, leverandører, prosjektledere og rådgivere og byggherrer velkommen til å delta og diskutere, vurdere, stille spørsmål ved og finne løsninger på ulike problemstillinger ved det økende fokus på bærekraftig materialvalg i byggeprosjekter.

Den 4. og 5. september ble det arrangert studietur for driftere og turen gikk i år til Malmø og København.

Vellykket driftstur til København

Den 4. og 5. september ble det arrangert studietur for driftere og turen gikk i år til Malmø og København. 17 deltakere startet med å besøke Schneider sitt forskningssenter i Lund hvor de fikk høre om SD-anlegg og automatikk i dag, og litt om hva fremtiden vil bringe. Drifterne fikk en omvisning i Schneider sitt visningssenter hvor utstyr og den nyeste programvaren var utstilt.

Over 120 medlemmer og andre interessenter tok turen til Greenhouse Oslo i Scheweigaardsgate 34 C på fredag den 24. august for å delta på Grønn Byggallianses Kick-off! Her ønsker styreleder Hege Schøyen Dillner alle velkommen.

Fullt hus på Kick-off

I overkant av 120 medlemmer og andre interessenter tok turen til Greenhouse Oslo fredag formiddag for å delta på Grønn Byggallianses Kick-off.

I forrige uke var det kurs i BREEAM Community-systemet. Flere utviklere har i det siste kontaktet NGBC og vist interesse. Her fra kurset i forrige uke med Oddrun Helen Hagen og Anders Nohre -Wallden i spissen.

BREEAM Communities og norsk planprosess

​Det er økt interesse for BREEAM Communities som et verktøy for å systematisere arbeidet med bærekraft i områdeutvikling. Vi har fulgt utviklingen siden 2013/14 og ser nå en klar dreining, sier utviklingssjef i NGBC Anders Nohre-Wallden.

Stig Tore Røe fra Siemens på Byggherrenes scene. Foto Audun Braastad.

Byggherrenes scene rettet søkelyset mot smarte bygg og innovative miljøprosjekter

Byggherrene sine utfordringer med smarte og innovative miljøprosjekter, ble satt i fokus under arrangementet «Byggherrenes scene» som ble gjennomført for første gang på Eliaden 29. mai. Her fikk Kjeldsberg Eiendom, DNB Næringseiendom, Høegh Eiendom og Oslo Kommune Omsorgsbygg stille spørsmål direkte til rådgivere og leverandører, som en etter en entret scenen og svarte på deres spørsmål.

Olav M. Troviks vei 68 og 70: De to nye høyblokkene i tre  sto ferdige våren 2018, og er på 11 respektive  9 etasjer. Første etasje i nr 70 skråner ned mot terrenget på baksiden.

Månedens bygg mai 2018: SiO - Nye Kringsjå studentboliger

Første byggetrinn av studentbyen har et energiforbruk beregnet til 80kWh, og behov for levert energi på 46kWh. Klimagassutslippet for "som bygget" viser til 52% lavere utslipp enn referansebygget. SiO har studentvelferd som formål, og studentene er i flertall i styret. De er opptatte av målet om en reduksjon av CO2-utslippene; mellom 4 og 5 mill. kr av semesteravgiften investeres i solceller.

Illustrasjon av det nye regjeringskvartalet fra februar 2018. Foto: Statsbygg / Team Urbis

Regjeringskvartalet viser vei mot et bærekraftig samfunn

​Statsbygg melder at de ønsker en helhetlig miljøsatsing på det nye regjeringskvartalet. Blant annet er Statsbygg i dialog med prosjekteier KMD om å sertifisere prosjektet til BREEAM Excellent. Dette er et svært positivt signal fra en viktig aktør.

Fullt på workshop i Oslo: Whitney Austin Gray fra WELL Faculty, USA drar i gang workshopen til fullsatt sal.

Føl deg WELL

Det vi spiser, hvordan vi lever, stressnivået vårt og hvor mye vi sover, påvirker oss så mye at det kan påvirke genene våre hele 70 %, sier Whitney Austin Gray fra WELL Faculty, USA.

Vis mer