Gå videre til innhold
BREEAM Very Good-bygning med høy grad av automatisering kl 22:00 11. oktober 2017. Til tross for automatiseringsgraden var det mye lys som ikke slukket selv om arealene ikke var i bruk.
BREEAM Very Good-bygning med høy grad av automatisering kl 22:00 11. oktober 2017. Til tross for automatiseringsgraden var det mye lys som ikke slukket selv om arealene ikke var i bruk.

Pressemelding -

"Å snakke om det grønne skiftet er enkelt. Å gå den grønne veien krever mye mer."

Medlemmene til Grønn Byggallianse viste onsdag kveld at det viktigste tiltaket er å gjennomføre.

Grønn Byggallianse arrangerte nattevandringen Fang Energityven 11. november.

- Vi er stolte av driftspersonellet som onsdag kveld møtte på jobb og sørget for at 60-70 eiendommer ble sjekket utenom driftstid. Vi har ikke fått inn alle resultatene fra årets jakt enda, men det er helt klart at Fang Energityven er en viktig aktivitet for å sikre at tekniske system fungerer som forutsatt, og at man ikke bruker unødvendig energi, sier rådgiver Kjell Petter Småge. - I noen bygg har personalet veldig god kontroll. I andre kan en begynne å lure på om "alle er på jobb" når en kommer til bygget nærmere kl 22 om kvelden.

Byggene utstyres med mer og mer automatikk. Noen funn fra onsdagens gjennomgang, viste bygninger der det så ut som personalet hadde glemt å stille inn og tilpasse utstyret til det faktiske behovet. Lyset sto på med full styrke i mange tusen m2, selv om det kun var noen få ansatte som jobbet så sent på kvelden.

- Jeg har full forståelse for at en ønsker at mer enn akkurat sin egen arbeidsplass lyses opp, fortsetter Kjell Petter Småge. Men her kan en dempe belysningen og skape trygghetsfølelse uten at bygget ser ut som en "strandet oljeplattform". Å snakke om det grønne skiftet er enkelt. Å gå den grønne veien krever mye mer.

For sjette år på rad arrangerer Grønn Byggallianse Fang Energityven, der man på nattestid leter etter energityver som stjeler store mengder energi. Resultatene publiseres ved Driftskonferansen 14. november, som i år blir avholdt på Bjørvika konferansesenter. Fang Energityven er et enkelt, men virkningsfullt tiltak, og tidligere beregninger viser at den mengden energi som brukes unødvendig, nesten tilsvarer full etterisolering av byggene som blir besøkt. Frist for innlevering av funn er 3. november. 

Emner


Grønn Byggallianse er et miljønettverk bestående av de største eiendomsaktørene i Norge med en bygningsmasse på over 30 millioner kvadratmeter. Hensikten med nettverket er å være en arena for aktive utbyggere som vil utvikle seg på miljøområdet og derved bli mer miljøeffektive.

Pressekontakt

Anders Nohre-Walldén

Anders Nohre-Walldén

Pressekontakt Leder for kommunikasjon og marked 932 34 955
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897
Tora Hope

Tora Hope

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 913 42 352

Relatert materiale