Gå videre til innhold
BREEAM In-Use er et miljøsertifiseringssystem for eksisterende bygg. Skjermdump: BRE.
BREEAM In-Use er et miljøsertifiseringssystem for eksisterende bygg. Skjermdump: BRE.

Pressemelding -

BREEAM med nytt tilbud til eksisterende boliger

Miljøsertifiseringssystemet for eksisterende bygg BREEAM In-Use er lansert i ny og forbedret versjon.

BRE lanserte denne uken versjon 6 av miljøsertifiseringssystemet BREEAM In-Use (BIU). Der forbedres manualen for næringsbygg. 

Systemet utvides også med en egen manual for bygg for boligformål, som omsorgsboliger, hotell, herberger og studentboliger.

BIU er siden oppstarten i 2009 tatt i bruk på tusenvis av eiendommer i over 30 land. Ifølge BRE (som eier BREEAM-metodikken) er det i Norge utstedt over 150 BIU-sertifikater. 

BIU er et verktøy for å måle, forbedre og dokumentere miljøprestasjoner og helsefremmende kvaliteter i eksisterende bygg. I den nye versjonen legges det blant annet større vekt på klimatilpasning og sirkulærøkonomi. 

Les mer om endringene her

Tilgjengelig på BREs nettsider

På BREs nettsider finner du det du trenger for å ta i bruk versjon 6. Der finner du ikke minst det oppdaterte onlineverktøyet, som blant annet gjør det lettere å knytte sammen hele porteføljer av bygg.

Næringsbygg kan registreres gjennom det oppgraderte onlineverktøyet, mens onlineregistrering av bygg for boligformål kommer i løpet av sommeren. Kontakt BREs BREEAM In-Use-team for mer informasjon.

Grønn Byggallianse har ansvar for å spre informasjon om sertifiseringssystemet i Norge. Organisasjonen vil komme med en norsk oversettelse av den internasjonale manualen i juni.

Dette er ikke en norsk tilpasning av manualen, men en oversettelse.

Kom i gang og sett deg inn i endringene på webinar

For at markedet skal lære om den nye versjonen, holder BRE flere webinarer om BIU fremover.

Grønn Byggallianse holder online BIU-kurs i juni. 

Emner

Kategorier


Grønn Byggallianse jobber for å utvikle norsk bygg- og eiendomssektor, slik at hensyn til miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget. 

Vi er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren. Våre aktiviteter er tilknyttet nybygg, rehabilitering, forvaltning og drift av bygg, områdeutvikling og anleggsprosjekter i by- og områdeutvikling. Vi drifter og forvalter miljøsertifiseringer, primært BREEAM-NOR.

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Relatert innhold