Gå videre til innhold
Bulk Industrial Real Estate har i dag forpliktet seg til strakstiltakene for små og store byggeiere. I Bulk er bærekraft i kjernen av alt vi gjør, sier Rune Bang, Bulk Industrial Real Estate.
Bulk Industrial Real Estate har i dag forpliktet seg til strakstiltakene for små og store byggeiere. I Bulk er bærekraft i kjernen av alt vi gjør, sier Rune Bang, Bulk Industrial Real Estate.

Pressemelding -

Bulk Industrial Real Estate forplikter seg til strakstiltakene for økt bærekraft i eiendomssektoren

Bulk Industrial Real Estate har i dag forpliktet seg til strakstiltakene for små og store byggeiere. Med det øker selskapet bærekraftsambisjonen og setter fart i arbeidet gjennom miljøsertifisering, kutt i energiforbruk, og kutt i ressursbruk.

- I Bulk er vi i gang med byggmessige bærekraftstiltak og det var derfor naturlig å signere de første 10 strakstiltakene nå. Vi har kommet igang allerede og vil perfeksjonere disse punktene til det ytterste, med plan om å forplikte oss til de 10 neste strakstiltakene innen et år, sier Stine Bjønnstu Holthe

Strakstiltakene ble utviklet av Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse i 2016 for å bidra til grønn omstilling i næringen, og er en del av Eiendomssektorens veikart mot 2050. Til nå har over 70 boligutviklere, offentlige og private eiendomsselskaper og forvaltere sluttet seg til strakstiltak 1.0, mens over 20 har fulgt opp med å signere strakstiltak 2.0.

Grønn Byggallianse og Norsk eiendom er fornøyd med at en stor industri- og logistikkaktør som Bulk forplikter seg til bærekraftig eiendomsutvikling.

- Hvis vi skal lykkes med å nå klima og miljømålene er det avgjørende at bygg, eiendom og anleggsektoren kutter i utslipp, materialbruk og energibruk. Vi gleder oss over at Bulk Industrial Real Estate tar et ansvar for økt bærekraft og ser frem til videre samarbeid, sier Katharina Th Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse.

Også i Norsk Eiendom ser de svært positivt på dette.

- Vi gleder oss over at stadig flere byggeiere og eiendomsaktører slutter seg til strakstiltakene og forplikter seg til økt bærekraft. Summen av hva hver enkelt gjør vil bidra til at vi når miljømål, og inspirere flere til å følge etter, sier Tone Tellevik Dahl, direktør i Norsk Eiendom.

Bulk ble etablert i 2006 med en klar miljøambisjon om å flytte tungtransporten ut av Oslo sentrum og har siden utviklet 450 000 kvm industribygg rundt Stor-Oslo med et mål om å redusere miljøpåvirkningen.

- I Bulk er bærekraft i kjernen av alt vi gjør. Vi var først i Norge med å sertifisere industribygg med BREEAM-NOR standarden, og alle våre prosjektledere har nå kompetanse som kvalifiserer til BREEAM NOR AP . Bulk setter klare og tydelige miljø- og klimakrav, blant annet skal nye bygg over 5000 kvm sertifiseres til minimum BREEAM-NOR VERY GOOD, og byggene skal tilbys med solanlegg på taket, avslutter Rune Bang, leder for Prosjekt i Bulk Industrial Real Estate.

Du kan lese mer om Eiendomssektorens veikart og Strakstiltakene her.

Kontakt i BULK:

Stine Bjønnstu Holthe, leder for Bærekraft Bulk Infrastructure, tlf. 994 94 939, stine.holthe@bulk.no

For mer informasjon om strakstiltakene, kontakt:

Anders Nohre-Walldén, medlemsansvarlig i Grønn Byggallianse (tlf. 932 34 955, anders.nohrewallden@byggalliansen.no) eller

Vidar Fiskum, fagsjef bransjeutvikling i Norsk Eiendom (tlf. 454 76 542, vidar.fiskum@noeiendom.no)

Emner


Grønn Byggallianse jobber for at bærekraft skal bli det selvfølgelige valget i bygg- og eiendomssektoren. 

Vi er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren. 

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897