Gå videre til innhold
Bærekraft og fokus på miljø og klima blir stadig mer etterspurt, sier styreleder i Grønn Byggallianse Tonje Frydenlund. Foto: Finn Ståle Feldberg.
Bærekraft og fokus på miljø og klima blir stadig mer etterspurt, sier styreleder i Grønn Byggallianse Tonje Frydenlund. Foto: Finn Ståle Feldberg.

Pressemelding -

Fortsetter som styreleder i Grønn Byggallianse

Snøhetta-direktør Tonje Frydenlund fortsetter som styreleder i Grønn Byggallianse. Med seg har hun et styre med solid og bred kompetanse fra hele bygge- og eiendomssektoren.

Denne uken holdt Grønn Byggallianse årsmøte, der Tonje Frydenlund ble gjenvalgt som styreleder. Hun har vært styreleder i organisasjonen siden 2020.

— Bærekraft og fokus på miljø og klima blir stadig mer etterspurt både fra investorer, utbyggere, leietakere og kjøpere. Veksten vi opplever i antall medlemmer, kursdeltakere og BREEAM-prosjekter viser oss at bygge- og eiendomssektoren tar aktive grep for å møte etterspørselen, sier Frydenlund.

—Det siste året har vi særlig merket en økende interesse for kunnskap om reduksjon av klimagassutslipp, samt ombruk og gjenbruk av materialer. Grønn Byggallianse vil i 2021 bidra med å lage en læringsarena for bransjen i de nye lokalene i Kristian Augusts gate 13, sier hun.

Frydenlund har med seg et styre som representerer hele verdikjeden. Styret består av:

 • Nestleder Synnøve Lyssand Sandberg, OSU
 • Styremedlemmene:
  • Roy Frivoll, Avantor
  • Morten Aarhus, Forbo
  • Mathis Grimstad, Stor Oslo Eiendom
  • Atle Sylvarnes, Backer AS
  • Stein Randby, Malling & Co. Energi & miljø
  • Anne-Hilde Bråtebæk, Helse Sør-Øst
  • Eirik Wraal, AF Gruppen

Wraal er nytt styremedlem, mens de øvrige styremedlemmene ikke var på valg i 2021.

— Jeg ønsker å være en god representant for entreprenørene. Vår bransje belaster miljøet og det er samtidig vårt ansvar å sørge for at påvirkningen blir så liten som mulig. Kommende myndighets- og kundekrav kan radikalt endre rammebetingelsene for vår bransje, men vil samtidig skape nye forretningsmuligheter for de som ønsker å tenke nytt og finne bedre løsninger for kundene og samfunnet, sier Wraal.


Ëirik Wraal. Foto: AF Gruppen/Hans Fredrik Asbjørnsen.

— Mitt bidrag vil være å påvirke bransjen til å velge riktige og gjennomførbare klima- og miljøløsninger og samtidig være en ambassadør for at klima- og miljøbesparelser kan være lønnsomme, sier Wraal.

Les flere nyheter fra Grønn Byggallianse her.

Emner


Grønn Byggallianse jobber for at bærekraft skal bli det selvfølgelig valget i bygg- og eiendomssektoren.

Vi er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren. 

Pressekontakt

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Spesialrådgiver, Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Relatert innhold