Gå videre til innhold
Bak fra venstre: Mie Fuglseth, Jonas Tautra Vevatne, Per Arne Kobbevik, Torun Eggan Skjerve. Foran fra venstre: Svein Ola Størseth og Tuva Bjordal
Bak fra venstre: Mie Fuglseth, Jonas Tautra Vevatne, Per Arne Kobbevik, Torun Eggan Skjerve. Foran fra venstre: Svein Ola Størseth og Tuva Bjordal

Pressemelding -

Grønn Byggallianse styrker laget med seks nye ansatte

Grønn Byggallianse har ansatt Mie Fuglseth, Jonas Tautra Vevatne, Per Arne Kobbevik, Torun Eggan Skjerve og Tuva Bjordal. Samtidig har Svein Ola Størseth fått fast stilling etter avlagt masteroppgave.

Mie Fuglseth er ny seniorrådgiver klima og materialer. Hun har spesialkompetanse innen livsløpsvurderinger og ç, og har jobbet de siste ti årene som klima- og miljørådgiver i Asplan Viak.

— Jeg gleder meg til å jobbe videre med sakene jeg brenner for fra en ny innfallsvinkel, for å påvirke bransjen og samfunnet enda litt mer i en grønnere retning, sier Fuglseth.

Jonas Tautra Vevatne er ansatt som seniorrådgiver anlegg og kommer fra stillingen som miljørådgiver i Prosjekt og utvikling i Asker kommune. Han er statsviter og politisk økonom og har lang erfaring med klimatilpasning, avfallsminimerte og utslippsfrie byggeplasser samt utvikling av grønn anleggssektor.

— Bygg- og anleggsbransjen er en viktig motor i det grønne skiftet og helt avgjørende for om vi når klimamålene, forteller Vevatne.

Per Arne Kobbevik er ny organisasjonsrådgiver og skal utvikle bruken av interne kommunikasjonsverktøy og tilrettelegging av kurs, e-læring og arrangementer. De siste fem årene har han jobbet som intranett manager i Røde Kors.

— Å bli en del av et lag som arbeider så konkret og målrettet med å støtte opp om det grønne skiftet i Norges største fastlandsnæring, motiverer meg veldig, sier Kobbevik.

Torun Eggan Skjerve ble ansatt som ny rådgiver 1. september. Hun jobber med tekniske avklaringer i henhold til BREEAM NOR-manualen og entret Grønn Byggallianse rett fra endt mastergrad i bærekraftig arkitektur fra Universitetet i Edinburgh.

— Jeg ønsker å jobbe med bærekraft som en forutsetning, ikke et kompromiss, og gleder meg til å få være med på å påvirke det grønne skiftet i byggebransjen, sier Skjerve.

Tuva Bjordal er ansatt som ny kommunikasjonsrådgiver. Hun er utdannet innen PR, kommunikasjon og media fra Høgskulen i Volda og har de siste seks årene jobbet som kommunikasjonsrådgiver i WSP.

— Klimasaken er vår tids viktigste sak, og noe som engasjerer meg sterkt både personlig og faglig. Grønn Byggallianse har allerede avsatt et godt fotavtrykk i BAE-sektoren og jeg gleder meg til å være med på å påvirke bransjen i en grønnere retning, forteller Bjordal.

Svein Ola Størseth ble tilbudt fast stilling etter avlagt mastergradsoppgave. Den skrev han i samarbeid med Grønn Byggallianse og undersøkte hvordan veilederen «Ombrukskartlegging og bestilling – slik gjør du det» har påvirket det norske ombruksmarkedet.

— Min motivasjon for å jobbe i Grønn Byggallianse er at jeg har lyst til å jobbe med å endre rammebetingelsene for bærekraft i byggebransjen, sier Størseth.

Grønn Byggallianse passerte 400 medlemmer fra bygg-, anlegg og eiendomssektoren 31. august 2022 og har i løpet av 2022 ansatt ni nye medarbeidere for å møte etterspørselen etter råd og veiledning.

Emner


Grønn Byggallianse jobber for at bærekraft skal bli det selvfølgelige valget i bygg- og eiendomssektoren. 

Vi er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren. 

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897