Gå videre til innhold
Fra venstre: Carl-Emil Akselberg, Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen og Elise Sophie Christensen
Fra venstre: Carl-Emil Akselberg, Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen og Elise Sophie Christensen

Pressemelding -

Grønn Byggallianse utvider administrasjonen med tre nye seniorrådgivere

Carl-Emil Akselberg er ansatt som seniorrådgiver innen bærekraftig finans, Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen som seniorrådgiver BREEAM In-Use og Elise Sophie Christensen som seniorrådgiver innen BREEAM Infrastructure.

– Vi styrker oss nå på tre viktige områder hvor vi ser økende etterspørsel etter kunnskap; sertifisering av eksisterende bygg og infrastruktur og grønn finans. Med Bjørn-Yngve og Elise øker vår praktiske bygg- og infrastrukturerfaring. Det er viktig for å kunne forstå jobbhverdagen til medlemmer og tilrettelegge for gode sertifiseringsprosesser. Carl-Emil supplerer med innsikt i revisorers og bankers hverdag, så vi i større grad kan bistå medlemmer med bærekraftsrapportering og taksonomiverifisering. Totalt har administrasjonen nå en veldig sterk bredde- og dybdekunnskap innen bærekraftsområdet, sier daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Th. Bramslev.

Carl-Emil Akselberg er ansatt som seniorrådgiver innen bærekraftig finans og vil blant annet være ansvarlig for den kommende taksonomiverifiseringen. Han er utdannet økonom fra CBS i København og kommer senest fra en stilling som rådgiver i Revisorforeningen hvor han jobbet med bærekraft og selskapsrapportering.

– Det blir spennende å jobbe mer spisset mot en bransje enn før, og å kunne bidra til at medlemmene skjønner hva som kommer av krav og hvordan man bør forberede seg. Det blir også fint å knytte bygg, eiendom og infrastruktur enda tettere sammen med bank og finans, sier Akselberg.

Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen startet som seniorrågiver innen BREEAM In-Use 1. februar. Han er utdannet sivilingeniør med spesialisering i industriell økologi og har tidligere jobbet som rådgiver innen hovedsakelig VVS, energi og miljø hos Hjellnes Consult, Multiconsult og Aase Gruppen.

— Som rådgiver har jeg alltid forholdt meg til Grønn Byggallianse, enten gjennom deltagelse på kurs og forum eller gjennom bruk av veiledere og verktøy. I mine tidligere roller har jeg alltid oppfattet Grønn Byggallianse som en seriøs og ansvarlig aktør som bidrar til å utvikle bransjen vår i mer bærekraftig retning. Nå har jeg lyst til å bli med på laget i en annen rolle, hvor jeg vil være med å utvikle og forbedre viktige sertifiseringsverktøy som opplever sterkt økende etterspørsel og bruk hos eiere og forvaltere av bygg, forteller Eriksen.

Elise Sophie Christensen er ansatt som seniorrådgiver innen BREEAM Infrastructure. Hun er utdannet sivilingeniør i bygg- og miljøteknikk fra NTNU og har de siste tre årene jobbet som rådgivende ingeniør for Aas-Jacobsen. Der har hun vært involvert i infrastrukturprosjekter for Bane NOR, Sporveien og Statens vegvesen.

– ­Som rådgivende ingeniør i infrastrukturprosjekter har jeg fått øynene opp for viktigheten av å prioritere miljø og bærekraft fremover. Jeg tror BREEAM infrastructure vil være nøkkelen til å få til dette i praksis og være en viktig kilde til merverdi i prosjektene. Jeg gleder meg til å bidra til formidling av kunnskap, og sørge for at bærekraftige løsninger blir den nye normalen - også i infrastrukturprosjekter, sier Christensen.

Emner

Kategorier


Grønn Byggallianse jobber for at bærekraft skal bli det selvfølgelige valget i bygg-, anlegg- og eiendomssektoren.

Vi er en uavhengig og non-profit medlemsforening for offentlige og private virksomheter fra hele verdikjeden.

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897