Gå videre til innhold
Norges første BREEAM-pris deles ut 6.juni 2024 på "The HUB" i Oslo. Foto: Clarion Hotel The Hub
Norges første BREEAM-pris deles ut 6.juni 2024 på "The HUB" i Oslo. Foto: Clarion Hotel The Hub

Pressemelding -

Hvem får Norges første BREEAM-pris?

6. juni 2024 vil BREEAM-prisen deles ut for første gang i Norge. I år vil prisen deles ut til eiendomsutviklere og byggeiere som har investert i bærekraftstiltak og dokumenterer det gjennom BREEAM-sertifisering. Prisene deles ut under en festmiddag på the HUB i Oslo på samme dag som BREEAM-konferansen 2024.

– Som et medlemsnettverk for hele verdikjeden i bygg-, anlegg- og eiendomssektoren er vi veldig stolte av at aktørene kan vise til over 300 BREEAM-sertifiserte bygg i Norge. BREEAM-prisen er opprettet for å hedre de eiendomsutviklerne og byggeierne som investerer i bærekraftstiltak og slik bidrar til å redusere klima- og naturavtrykket i norsk bygg- og eiendomssektor, forteller Katharina Th. Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse.

I 2024 er det eiendomsutviklere og eiere av bygg som får pris. Etter hvert er målet at også infrastrukturprosjekter skal bli en egen kategori for BREEAM-prisen. Bygg og virksomheter kan nomineres i følgende tre kategorier: BREEAM-NOR nybygg, BREEAM-NOR-sertifiserte rehabiliterte bygg og årets BREEAM-hederspris.

  • Årets BREEAM-NOR nybygg vil gå til et prosjekt som har vist nyskaping eller løsninger med særskilte kvaliteter og som tjener som forbilde for andre prosjekter. Bygget må ha oppnådd sertifiseringsnivå Excellent eller Outstanding.

  • Årets BREEAM-NOR rehab vil gå til et prosjekt som er BREEAM-NOR-sertifisert innenfor kategorien totalrehabilitering eller Bespoke RFO. Som for nybygg må prosjektet ha vist nyskaping eller løsninger med særskilte kvaliteter og som tjener som forbilde for andre prosjekter. Bygget må ha oppnådd sertifiseringsnivå Very Good eller høyere.

  • Årets BREEAM-hederspris vil deles ut til en virksomhet i eiendomssektoren som gjennom mange år har brukt en eller flere av sertifiseringsordningene i BREEAM-familien for å bedre sin bærekraftprestasjon. Her vil det blant annet legges vekt på at virksomheten har brukt BREEAM som del av virksomhets strategi for å nå bærekraftsmål, og har sertifisert en stor del av sin portefølje.


For byggprisene er det et krav om at bygget må ha mottatt ferdigstillelsessertifikat. Det er laget detaljerte kriterier for tildeling i hver av kategoriene. Hvem som skal motta prisen vurderes av en uavhengig jury. Juryen utpekes av Grønn Byggallianse og består av personer som representerer byggeiere, arkitekter, rådgivere, entreprenører og produsenter. 

Nominasjon til BREEAM-prisen 2024 er åpen

Nomineringen er åpen og hvem som helst kan sende inn en nominasjon! Alle bygg som er ferdigstilt fra og med januar 2022 til og med nominasjonsfristen kan nomineres. Nominasjonen til byggprisene må også godkjennes av nåværende bygningseier. 

Fristen for å sende inn forslag til årets prisutdeling er 4. april 2024.

Nettsiden som omtaler kriterier og har skjema for å nominere til BREEAM-prisen finner du her.

Har du spørsmål om BREEAM-prisen kan du kontakte: sertifisering@byggalliansen.no

Emner


Grønn Byggallianse jobber for at bærekraft skal bli det selvfølgelige valget i bygg-, anlegg- og eiendomssektoren.

Vi er en uavhengig og non-profit medlemsforening for offentlige og private virksomheter fra hele verdikjeden.

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897