Gå videre til innhold
Leder for BREEAM i Grønn Byggallianse, Viel Sørensen, presenterte noen av endringene som kommer i den nye manualen BREEAM-NOR 3.0, som lanseres 28. februar 2022.
Leder for BREEAM i Grønn Byggallianse, Viel Sørensen, presenterte noen av endringene som kommer i den nye manualen BREEAM-NOR 3.0, som lanseres 28. februar 2022.

Pressemelding -

Konferanse med forsmak på BREEAM-NOR 3.0: – Klimakutt gjennomsyrer den nye manualen

– FN har slått fast at det er kode rød for klimaet. Byggenæringens ansvar er tydelig og klimakutt gjennomsyrer den nye manualen.

Under BREEAM-NOR-konferansen torsdag 25. november gav Viel Sørensen, leder for BREEAM i Grønn Byggallianse, tilhørerne en forsmak på nye BREEAM-NOR 3.0, som lanseres 28. februar 2022.

Mer enn 160 deltagere hadde funnet veien til den aller første BREEAM-NOR-konferansen, som ble arrangert på Clarion Hotel Oslo.

Norges største miljøsertifisering for bygg, BREEAM-NOR, ble lansert i Norge for 10 år siden. Den norske versjonen av BREEAM-sertifiseringen var et bransjeinitiativ for å sikre en helhetlig tilnærming til klima og miljø.

Etter ti år, to oppdateringer og snart den tredje, erfarer bransjen at systematisk jobbing lønner seg.

Les også om veilederen «BREEAM-NOR i totalentreprisekontrakter», som ble lansert under konferansen.

BREEAM bidrar til helhet og dokumentert kvalitet

Konferansen hadde fokus på å dele erfaringer fra bruk av BREEAM-NOR som et verktøy for å sikre bærekraft i prosjekter. Meldingen fra innlederne var klar; BREEAM bidrar til helhet og dokumentert kvalitet.

På timeplanen stod blant annet innlegg med OBOS-konsernsjef Daniel Siraj, Magnus Meland Røed i DnB, Rune Augenstein i Smedvig og eiendomssjef i Helse Sør-Øst, Anne Charlotte Moe.

I tillegg kunne deltagerne velge mellom ulike fagsesjoner som rettet seg direkte mot de ulike kapitlene i BREEAM-NOR-manualen.

Når BREEAM-NOR 3.0 kommer den 28. februar 2022, vil bransjen få et enda bedre verktøy. Den nye manualen er rigget for fremtidige innstramminger og krav fra EUs taksonomi, samt at det tar ytterligere høyde for bredden av prosjekter.

Lyst å lære enda mer om BREEAM-NOR 3.0? Se opptak av dette webinaret fra september.

Klargjør for lansering

Den nye BREEAM-NOR-manualen er nå til godkjenning hos britiske BRE, som eier ordningen internasjonalt.

– Vi venter fremdeles på noen avklaringer, blant annet en norsk definisjon på NZEB (nearly zero-energy buildings). På nivå Excellent vil EUs taksonomi være oppfylt, men man kan oppfylle taksonomien på alle nivåer. Da må man bare passe på å ta de poengene som kreves, fortalte Sørensen.

Hun er takknemlig for det store engasjementet rundt manualutviklingen, og viser til at Grønn Byggallianse har fått hjelp av 500 aktive deltagere og 41 høringsinnspill.

– Med økt antall registeringer i år og tydelige signaler fra både banker, byggherrer entreprenører og andre premissgivere om at BREEAM-NOR er et nyttig og godt verktøy, gleder vi oss til å jobbe sammen videre med bransjen for å få implementert BREEAM-NOR 3.0 i markedet, sier Sørensen i etterkant av konferansen.

Emner

Kategorier


Grønn Byggallianse jobber for at bærekraft skal bli det selvfølgelig valget i bygg- og eiendomssektoren.

Vi er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren. 

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897