Gå videre til innhold
Leder for kompetanse i Grønn Byggallianse, Anne Solgaard, mener e-læringen i klimagassregnskap vil forberede næringen på kravene som kommer. Foto: Finn Ståle Felberg
Leder for kompetanse i Grønn Byggallianse, Anne Solgaard, mener e-læringen i klimagassregnskap vil forberede næringen på kravene som kommer. Foto: Finn Ståle Felberg

Pressemelding -

Nå kan du lære klimagassregnskap via e-læring

Grønn Byggallianse lanserer sitt nye e-læringskurs i klimagassregnskap. – Kravet kommer og vi vil gi næringen kompetansen de trenger for å møte det, sier Anne Solgaard, leder for kompetanse. 

– Myndighetene vil innføre krav om klimagassregnskap i byggteknisk forskrift og dokumentasjonskravene for hva som faktisk er grønt vil øke med EUs taksonomi. Kunnskapen om hvordan lage et solid klimagassregnskap som fører til faktiske, dokumenterbare utslippskutt er derfor viktigere enn noen gang.

Det sier leder for kompetanse i Grønn Byggallianse, Anne Solgaard.

Stor etterspørsel

Grønn Byggallianse har merket en enorm pågang og etterspørsel etter kurs i klimagassregnskap. 370 deltagere har gjennomført online kurs i klimagassregnskap med kursholder.

Vi holder fremdeles kurs med kursholder, men nå lanserer vi et nytt e-læringskurs som du kan ta akkurat når og hvor det passer deg.

– For å realisere et klimavennlig byggeprosjekt må man beregne klimakutt som faktisk monner og bruke denne kunnskapen både i bestilling, prosjektering og byggefase. Derfor er det essensielt å få på plass klimagassregnskapet tidlig, forklarer Solgaard.

Klimagassregnskap som gir effekt

E-læringen krever ingen forkunnskaper om klimagassregnskap og er tilpasset prosjektledere, rådgivere og bestillere innen bygg-, eiendom- og anleggssektoren.

Kurset er delt inn i fire hovedtema, med til sammen syv ulike moduler;

  • Introduksjon til klimagassregnskap
  • Innholdet i et klimagassregnskap; denne er igjen delt inn i underkategoriene transport, energibruk, materialer og byggeplass
  • Hvordan bestille og bruke et klimagassregnskap
  • Verktøy for å sette opp et regnskap.

– Etter å ha gjennomført alle modulene vil du ha en bedre forståelse av hvorfor vi lager klimagassregnskap, hva det må inneholde og sist, men ikke minst, hvordan du kan benytte et klimagassregnskap til å redusere utslipp og dokumentere klimaeffekten av valgene du tar, avslutter Solgaard.

Emner


Grønn Byggallianse jobber for at bærekraft skal bli det selvfølgelig valget i bygg- og eiendomssektoren.

Vi er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren. 

Pressekontakt

Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897
Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Politikk og kommunikasjon 901 800 27