Gå videre til innhold
Sertifiseringssjef i Grønn Byggallianse, Viel Sørensen ser frem til å ta sertifiseringen hjem til Norge.
Sertifiseringssjef i Grønn Byggallianse, Viel Sørensen ser frem til å ta sertifiseringen hjem til Norge.

Pressemelding -

Nå tar vi BREEAM-sertifiseringen hjem

Grønn Byggallianse kan nå kalle seg for et sertifiseringsorgan for miljøsertifiseringsordningen BREEAM-NOR. 20.februar overføres ansvaret for sertifiseringen fra Storbritannia til Norge.

En BREEAM-NOR-sertifisering innebærer at et bygg dokumenterer på en tydelig og klar måte at det oppfyller miljøkrav. Grønn Byggallianse forvalter ordningen i Norge, men frem til nå har alle prosjekter sendt dokumentasjonen for en siste sjekk hos BRE i Storbritannia som eier BREEAM. 20. februar overtar Grønn Byggallianse hele ansvaret og blir et sertifiseringsorgan for BREEAM-NOR.

-Dette er en stor milepæl for oss, sier sertifiseringssjef Viel Sørensen. -Det stilles strenge krav til systemene våre for å få en slik rolle, så det er en fjær i hatten for oss at vi endelig er godkjent av BRE.

Sørensen håper dette vil gi Grønn Byggallianse enda bedre innsikt i de gode miljøløsningene i BREEAM-prosjekter, men også et klarere bilde av utfordringene ved BREEAM-NOR. – Vi skal bruke dette til å forbedre både BREEAM-manualen og prosessene rundt sertifisering, sier hun. 

Emner

Kategorier


Grønn Byggallianse er den største organisasjon for hele verdikjeden innen eiendom, bygg og anlegg. Vårt formål er og utvikle norsk bygg- og eiendomssektor slik at hensyn til miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget for alle. Vårt syn på bærekraft inkluderer sosial og økonomisk bærekraft i tillegg til miljøvern. Våre aktiviteter er tilknyttet nybygg, rehabilitering, forvaltning og drift av bygg, områdeutvikling og anleggsprosjekter i by- og områdeutvikling. Vi drifter og forvalter miljøsertifiseringer, primært BREEAM.

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Mie Fuglseth

Mie Fuglseth

Pressekontakt Daglig leder 41440904

Relatert innhold

Viel Sørensen, leder for BREEAM i Grønn Byggallianse. Foto: Finn Ståle Feldberg/GBA

Ny BREEAM-NOR-manual lanseres i 2022

Den nye BREEAM-NOR-manualen lanseres 28. februar 2022, men under BREEAM-NOR-konferansen 25. november 2021 kommer en forsmak på den nye manualen.