Gå videre til innhold
Sertifiseringssjef i Grønn Byggallianse, Viel Sørensen ser frem til å ta sertifiseringen hjem til Norge.
Sertifiseringssjef i Grønn Byggallianse, Viel Sørensen ser frem til å ta sertifiseringen hjem til Norge.

Pressemelding -

Nå tar vi BREEAM-sertifiseringen hjem

Grønn Byggallianse kan nå kalle seg for et sertifiseringsorgan for miljøsertifiseringsordningen BREEAM-NOR. 20.februar overføres ansvaret for sertifiseringen fra Storbritannia til Norge.

En BREEAM-NOR-sertifisering innebærer at et bygg dokumenterer på en tydelig og klar måte at det oppfyller miljøkrav. Grønn Byggallianse forvalter ordningen i Norge, men frem til nå har alle prosjekter sendt dokumentasjonen for en siste sjekk hos BRE i Storbritannia som eier BREEAM. 20. februar overtar Grønn Byggallianse hele ansvaret og blir et sertifiseringsorgan for BREEAM-NOR.

-Dette er en stor milepæl for oss, sier sertifiseringssjef Viel Sørensen. -Det stilles strenge krav til systemene våre for å få en slik rolle, så det er en fjær i hatten for oss at vi endelig er godkjent av BRE.

Sørensen håper dette vil gi Grønn Byggallianse enda bedre innsikt i de gode miljøløsningene i BREEAM-prosjekter, men også et klarere bilde av utfordringene ved BREEAM-NOR. – Vi skal bruke dette til å forbedre både BREEAM-manualen og prosessene rundt sertifisering, sier hun. 

Emner

Kategorier


Grønn Byggallianse er den største organisasjon for hele verdikjeden innen eiendom, bygg og anlegg. Vårt formål er og utvikle norsk bygg- og eiendomssektor slik at hensyn til miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget for alle. Vårt syn på bærekraft inkluderer sosial og økonomisk bærekraft i tillegg til miljøvern. Våre aktiviteter er tilknyttet nybygg, rehabilitering, forvaltning og drift av bygg, områdeutvikling og anleggsprosjekter i by- og områdeutvikling. Vi drifter og forvalter miljøsertifiseringer, primært BREEAM.

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Relatert innhold