Gå videre til innhold
Daglig leder i NGBC og Grønn Byggallianse, og snart ny sammenslått organisasjon, Katharina Bramslev.
Daglig leder i NGBC og Grønn Byggallianse, og snart ny sammenslått organisasjon, Katharina Bramslev.

Pressemelding -

NGBC og Grønn Byggallianse flytter til Greenhouse Oslo

Norwegian Green Building Council (NGBC) og Grønn Byggallianse signerte torsdag 26. mai kontrakt for innflytting i Greenhouse Oslo i Landbrukskvartalet, med Enterspace. I tillegg ble det signert en intensjonsavtale med Landbrukskvartalet Utvikling, om at NGBC og Grønn Byggallianse skal være involvert i den videre utviklingen av området.

Daglig leder i NGBC og Grønn Byggallianse, og snart ny sammenslått organisasjon, Katharina Bramslev, er svært fornøyd med signeringen: Vi går en ny og spennende tid i møte, og gleder oss over å ha landet lokaler for ny organisasjon. Greenhouse Oslo og planene for hele Landbrukskvartalet er helt i tråd med vår profil, og her kan vi hente mye inspirasjon fra de som allerede er leietakere, og utviklerne av området, sier Bramslev som fortsetter:

-Næringen er i transformasjon, - alle er på vei mot et mer bærekraftig samfunn og et grønt skifte. Vårt formål er å bidra til at bærekraft skal bli det selvfølgelige valget. Ved å flytte hit - og samarbeide med Landbrukskvartalet, vil vi bidra med å skape en samhandlingsarena for hele verdikjeden, der medlemmer kan hente inspirasjon og kompetanse - og i tillegg, utveksle erfaringer. Vi ønsker også å påvirke rammebetingelsene for næringen slik at det blir enkelt og lønnsomt å bygge- og drifte bærekraftig, avslutter hun.


Landbrukskvartalet

Landbrukskvartalet Utvikling AS eies av Schweigaards gate 34 A, Norges Bondelag, Vedal og Aspelin Ramm Eiendom AS. Landbrukskvartalet har ambisjon om å sette en ny standard for innovasjon og bærekraftig byutvikling, og har en visjon om å bli Oslos grønne kvartal. Hele området er i transformasjon, og Sverre Landmark i Aspelin Ramm og styreleder Thorbjørn Overholt i Enterspace er begeistret over det kommende samarbeidet: -Vi har en viktig oppgave når vi skal forme et helt byområde, og gi det nytt innhold og flere funksjoner. Å få ha med NGBC og Grønn Byggallianse på dette er vi stolte over, sier Landmark.


Gjenbruk i fokus - 
Snøhetta bidrar

Bramslev forteller også at det er tegnet kontrakt med Snøhetta om at de lager forslag til hvordan få funksjonelle og attraktive kontor- og møtelokaler basert på gjenbruk: Her skal vi altså sette sirkulær økonomi ut i praksis og gleder oss til å se hva Snøhetta får til. Vi tar over lokalene allerede 1. juni, og håper å være på plass med ny organisasjon i begynnelsen av august, avslutter hun.

Kontaktperson: Katharina Th. Bramslev, daglig leder. Mobil: 977 58 897.

Emner


Grønn Byggallianse er et miljønettverk bestående av de største eiendomsaktørene i Norge med en bygningsmasse på over 36 millioner kvadratmeter. Hensikten med nettverket er å være en arena for aktive utbyggere som vil utvikle seg på miljøområdet og derved bli mer miljøeffektive.

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897