Gå videre til innhold
I OPFs portefølje er blant annet Økern Portal. Bygget har fasade av resirkulert aluminium og takhage hvor det dyrkes mat til byggets restauranter. Foto: Prosjektleder Christian Grønvold Hansen i Stema rådgivning.
I OPFs portefølje er blant annet Økern Portal. Bygget har fasade av resirkulert aluminium og takhage hvor det dyrkes mat til byggets restauranter. Foto: Prosjektleder Christian Grønvold Hansen i Stema rådgivning.

Pressemelding -

Oslo Pensjonsforsikring signerer strakstiltakene

 Å signere strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050 hjelper oss å sette arbeidet med bærekraft i system, sier miljøansvarlig for eiendom i OPF Martine Pettersen.

Strakstiltakene er en del av Eiendomssektorens veikart mot 2050, som er utviklet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom for å bidra til grønn omstilling i næringen.

Ved å signere veikartet forplikter OPF seg til å implementere strakstiltakene i sitt arbeid, og dermed forvalte og bygge grønnere.

– Vi har lenge hatt fokus på bærekraft og det siste året har vi jobbet mye med å sette dette arbeidet i system. Å signere strakstiltakene er en naturlig del av denne konkretiseringen, sier Pettersen.

OPF har en eiendomsportefølje på til sammen 750 000 m2. Selskapet har allerede implementert flere av strakstiltakene i sin eiendomsportefølje.

 Vi har for eksempel gjennomført BREEAM In-Use-sertifisering av flere av eiendommene våre. Mange av strakstiltakene er også fulgt på Økern Portal. Blant annet har det vært stort fokus på klimagassutslipp og bruk av EPD-er ved valg av materialer og vi har etterspurt fossilfri byggeplass. Vi har også utnyttet taket til både vegetasjon og rekreasjon, forteller Pettersen.

Daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev gratulerer OPF med tilslutningen.

– OPF leverer offentlig tjenestepensjon til ansatte i Oslo kommune, kommunale foretak med flere, og har en viktig oppgave i å investere langsiktig. Da er det klokt å jobbe systematisk med bærekraft, slik strakstiltakene bidrar til, sier Bramslev.

Norsk Eiendom står også bak veikartet, og deres administrerende direktør Tone Tellevik Dahl sier: – Jeg kjenner OPF som en bedrift som er smarte og innovative. De bidrar til å skape framtidens byer. Det er flott at de tar bærekraftsarbeidet til neste nivå med denne forpliktelsen.

Kontakt

Martine Pettersen i OPF, tlf. 45218857, martine.pettersen@opf.no

Katharina Bramslev i Grønn Byggallianse, tlf. 977 58 897, katharina.bramslev@byggalliansen.no

Tone Tellevik Dahl, adm.dir. Norsk Eiendom, tlf.975 09 225, tone.tellevikdahl@noeiendom.no 

Emner

Kategorier


Grønn Byggallianse jobber for at miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget i bygg- og eiendomssektoren.

Kontakter

Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Relatert innhold