Gå videre til innhold
I BOKS: Avtalen ble signert av daglig leder Katharina Th. Bramslev i Grønn Byggallianse (t.h.) og konserndirektør Siri Hunnes Blakstad i Sintef Community. | Foto: Sintef
I BOKS: Avtalen ble signert av daglig leder Katharina Th. Bramslev i Grønn Byggallianse (t.h.) og konserndirektør Siri Hunnes Blakstad i Sintef Community. | Foto: Sintef

Pressemelding -

Sintef og Grønn Byggallianse skal måle miljøavtrykket i bygg- og eiendomssektoren

– Vi ønsker å utvikle et instrumentpanel som kan synliggjøre miljø- og bærekraftstatus i næringen, sier konserndirektør Siri Hunnes Blakstad i Sintef Community, som skal samarbeide med Grønn Byggallianse.

Sintef og Grønn Byggallianse skal samarbeide for å måle miljøavtrykket i bygg-, anlegg- og eiendomssektoren i Norge, fremgår det av en pressemelding fra Sintef.

En viktig del av arbeidet vil bli å publisere årlige måleresultat i et nasjonalt instrumentpanel (dashbord), som viser konkrete måltall for utviklingen på områder som klimagassutslipp, energibruk og ombruk.

– Vi ønsker å videreutvikle Sintefs arbeid med Framsikt2050 og utvikle et instrumentpanel som kan synliggjøre miljø- og bærekraftstatus i næringen. En slik oversikt kan bidra til å få frem kunnskapshull, der vi sammen med næringen kan bidra til løsninger, sier konserndirektør Siri Hunnes Blakstad i Sintef Community.

Ifølge Hunnes Blakstad er samarbeidet med Grønn Byggallianse midt i blinken for Sintef.

– Grønn Byggallianse har lenge arbeidet systematisk med tiltak og statusbeskrivelser for bygg- og eiendomsnæringen, og med over 400 medlemmer fra hele verdikjeden i sektoren er de tett på både private og offentlige aktører, sier hun.

Grønn Byggallianse har som mål å være en endringsagent i hele bygg-, anlegg- og eiendomssektoren, og et instrumentpanel vil også gi verdifull informasjon til organisasjonen om hvordan de bidrar til å nå effektmålene som medlemmene har sluttet seg til.

– Dette vil gi våre medlemmer et verktøy som kan være til stor nytte i deres bærekraftsarbeid, og det vil vise hvor det er behov for økt innsats for å nå bærekraftsmålene som BAE-sektoren har satt seg. Det er svært ønskelig at hele næringen kan bidra til datafangst, da målet er å presentere resultatene årlig og sammen med næringen, sier daglig leder Katharina Th. Bramslev i Grønn Byggallianse i meldingen.

Denne artikkelen ble først publisert av Øystein Byberg på Eiendomswatch.

Emner


Grønn Byggallianse jobber for at bærekraft skal bli det selvfølgelige valget i bygg- og eiendomssektoren. 

Vi er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren. 

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897