Gå videre til innhold
– Vi kan ha en særskilt påvirkning i tilknytning til leietakertilpasninger, sier administrerende direktør i UNION Gruppen Øystein A. Landvik.
– Vi kan ha en særskilt påvirkning i tilknytning til leietakertilpasninger, sier administrerende direktør i UNION Gruppen Øystein A. Landvik.

Pressemelding -

Vil bidra aktivt til det grønne skiftet

Pressemelding fra UNION Gruppen, Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom:

UNION Gruppen tilslutter seg strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050– Dette vil hjelpe oss til å møte nye krav og forventninger, sier administrerende direktør Øystein A. Landvik.

– Vi har sluttet oss til strakstiltakene fordi vi vil bidra aktivt til det grønne skiftet. Strakstiltakene vil hjelpe oss i denne endringsprosessen til å få en mer miljøvennlig eiendomsportefølje og imøtekomme stadig nye krav og forventninger fra finansielle aktører, myndigheter og markedet generelt, forteller Landvik.

Strakstiltakene er en del av Eiendomssektorens veikart mot 2050, som er utviklet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom for å bidra til grønn omstilling i næringen.

– UNION forvalter rundt 450 000 m2 og ønsker til enhver tid å gjøre gode beslutninger både for våre kunder og investorer. Vi arbeider i hovedsak med eksisterende næringsbygg – og ser at der vi kan ha en særskilt påvirkning er i tilknytning til leietakertilpasninger, sier UNION Gruppen-sjefen.

UNION Gruppen jobber allerede med noen av strakstiltakene. For eksempel har selskapet den siste tiden forbedret arbeidet sitt med systematisk ESG-vurdering, blant annet i forbindelse med beslutninger om å investere i næringseiendom.

– Vi er også godt i gang med å kartlegge dagens portefølje, både med tanke på miljøtiltak og miljøklassifisering. I tillegg vil vi snart bli sertifisert som Miljøfyrtårn. Vi har allerede bygg som er klassifisert etter BREEAM, blant annet i kategorien Excellent, og vil fortsette arbeidet med dette fremover, og sertifisere flere eiendommer etter BREEAM In-Use. Vi vil prioritere å gjøre forbedringer dersom byggene våre kan oppnå en bedre miljøprofil eller få et bedre arbeidsmiljø, sier Landvik.

– Gratulerer med tilslutningen! UNION Gruppen underbygger den trenden vi ser stadig tydeligere – at selskapene går fra ord til handling. Vi trenger ikke flere utredninger og mer datagrunnlag. Vi vet hva vi må gjøre og strakstiltakene er konkrete handlinger vi vet gir stor effekt, sier daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev.

– UNION Gruppen er frempå når det handler om sosial bærekraft, og deres forpliktelse til strakstiltakene betyr en ytterligere styrking av deres innsats for miljø. Eiendomsbedrifter skaper rammene for våre liv, og derfor er det viktig at vår bransje tar bærekraftsansvar, sier administrerende direktør i bransjeforeningen Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl.

Kontakt

Kontaktperson i UNION Gruppen Øystein Landvik, tlf.922 63 131, landvik@union.no

Katharina Bramslev i Grønn Byggallianse, tlf. 977 58 897, katharina.bramslev@byggalliansen.no

Tone Tellevik Dahl, adm.dir. Norsk Eiendom, tlf.975 09 225, tone.tellevikdahl@noeiendom.no

Emner

Kategorier


Grønn Byggallianse jobber for å utvikle norsk bygg- og eiendomssektor, slik at hensyn til miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget. 

Vi er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren. Våre aktiviteter er tilknyttet nybygg, rehabilitering, forvaltning og drift av bygg, områdeutvikling og anleggsprosjekter i by- og områdeutvikling. Vi drifter og forvalter miljøsertifiseringer, primært BREEAM-NOR.

Kontakter

Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Relatert innhold