Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Adm. dir i Selvaag Eiendom Cecilie Martinsen og daglig leder i Grønn Byggallianse/NGBC Katharina Bramselv sammen med f.v.  Bjørn Bratt Aanensen, Magnus Skallerud, Amund Mehli, Thomas Thorstensen og Hege Skjelbred Hatlemark.

Vi gratulerer Selvaag Eiendom med å forplikte seg til strakstiltakene for eiendomsutviklere

Selvaag Eiendom tilslutter seg de 10 anbefalte strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050. - Vi har påbegynt planlegging og implementering av de nye strakstiltakene og ser frem til den videre utviklingen. Dette vil uten tvil gi våre leietakere en økt tilfredshet, heve kvaliteten på byggene og styrke organisasjonen vår, sier administrerende direktør Cecilie Martinsen.

- Naturlig at vi tilslutter oss strakstiltakene for boligutviklere, sier Thorbjørn Brevik, konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling.

Skanska vil legge til rette for at boligkjøperne kan ta gode miljøvalg

Skanska Eiendomsutvikling tilslutter seg strakstiltakene for boligutviklere. - I flere år har Skanska utviklet og bygget noen av landets mest miljøvennlige bygg for næringseiendom. Nå er det på tide at vi gjør det samme for nye boliger. Vi ønsker å bygge sunne, velfungerende og energieffektive boliger som legger til rette for at kjøperne kan ta gode miljøvalg, sier konserndir. Thorbjørn Brevik.

Bildet er fra Renewable and Sustainable Energy Reviews, Sciencedirect.com, fotograf Sean Pollock.

FoU-innsikt 3: Norske prosjekt følger i amerikanske fotspor – dessverre

I denne artikkelserien har vi har valgt ut det mest interessante fra over 400 pålitelige kilder til faginformasjon innen bærekraftige bygninger. Målet med serien er at du enkelt og raskt skal få nyttig info uten anstrengelse - og helt gratis. Denne tredje artikkelen handler om at amerikansk og norsk forskning på miljøsertifiserte bygg viser at det er vanskelig å oppnå høy score for materialer.

Gullhaug torg - Byggherre: Avantor - Arkitekt/illustrasjon: Snøhetta.

FoU-innsikt 2: De 7 viktigste kriteriene for å lykkes med grønne byggprosjekt

Grønn Byggallianse publiserer forskning via den nye artikkelserien FoU-innsikter. Vi har valgt ut det mest interessante fra over 400 pålitelige kilder til faginformasjon innen bærekraftige bygninger. I denne artikkelserien får du enkelt og raskt nyttig info uten anstrengelse - og helt gratis. Tema for denne andre artikkelen er de syv viktigste kriteriene for å lykkes med grønne byggprosjekter.

Adapt. Illustrasjon: Statsbygg / Team Urbis

Materialvalg for det nye regjeringskvartalet - NGBC og Grønn Byggallianse har gitt sine innspill

Grønn Byggallianse og NGBC har svart på stortingets forslag om at tre skal være et hovedelement i det nye regjeringskvartalet. Vi mener at utstrakt bruk av tre som byggemateriale vil være én løsning for å tilfredsstille strenge klimakrav, men lav- og nullutslippsbetong evt. kombinert med tre, vil kunne være andre alternativer. Vi anbefaler å miljøsertifisere bygningene og sørge for fleksibilitet.

Vis mer