Gå videre til innhold
Schweigaards gate 16 er sertifisert med BREEAM In-Use, som er et miljøsertifiseringssystem for eksisterende bygg. Foto: Knut Neerland
Schweigaards gate 16 er sertifisert med BREEAM In-Use, som er et miljøsertifiseringssystem for eksisterende bygg. Foto: Knut Neerland

Nyhet -

Entra er nominert til BREEAM Awards med to bygg

BREEAM Awards er «byggebransjens Oscar-utdeling». – Vi er svært stolte av å ha blitt nominert. Å sertifisere hele vår portefølje er en viktig del av vår miljøstrategi, sier Kjetil Hoff i Entra ASA.

– Vi gratulerer! Med to bygg nominert til BREEAM In-Use Awards, viser Entra at de er i verdensklasse på bærekraftig byggforvaltning, sier leder for BREEAM i Grønn Byggallianse, Viel Sørensen.

BREEAM Awards er en verdensomspennende kåring av innovative og ambisiøse BREEAM-sertifiserte prosjekter av høy kvalitet.

Hittil høyeste score i Norge

Entra har mål om å sertifisere 4-5 bygg årlig etter BREEAM In-Use, et sertifiseringssystem for bærekraft i eksisterende bygg.

Selskapet er nominert med byggene Schweigaards gate 16 i kategorien «Commercial Project: In Use-award», og Otto Sverdrups gate 4 i kategorien «Public Sector Project: In Use award».

– Å sertifisere vår portefølje av utviklingsprosjekter og eksisterende bygg er en viktig del av Entras miljøstrategi. Det gir oss bedre miljøledelse, gjør oss i bedre stand til å gjøre kloke miljøvalg og er viktig for vår mulighet til å innhente grønn finansiering, sier Kjetil Hoff, direktør for eiendomsforvaltning i Entra ASA.

Arbeidet med å sertifisere de to eiendommene etter BREEAM In-Use begynte i 2018. Underveis så Entra at de for Schweigaards gate 16 kunne oppnå «Outstanding» for del 2 i systemet, som handler om forvaltning av bygget. Dette er hittil høyeste score i Norge.

Otto Sverdrups gate oppnådde "Excellent" for del 1 og 2 av systemet.

Kjetil Hoff er direktør for eiendomsforvaltning i Entra ASA.

En seier for hele Entra-laget

Schweigaards gate 16 stod ferdig i 2015. Den gangen sertifiserte Entra bygget etter nybyggstandarden BREEAM-NOR 2012 og oppnådde sertifiseringsnivået «Excellent». Otto Sverdrups plass 4 ble ferdigstilt i 2014, og oppnådde «Very Good» for nybygg.

Les også: Stadig flere miljøsertifisererer eksisterende bygg

Byggenes driftsteam har jobbet aktivt med å redusere energiforbruket og øke andelen av avfallet som material- eller energigjenvinnes, altså sorteringsgrad .

I Otto Sverdrups gate 4 reduserte Entra energiforbruket med ca. 8 prosent fra 2018 til 2019, mens sorteringsgraden økte fra 42 til 72% (fra 2017). I Schweigaards gate 16 økte sorteringsgraden fra 57 % til 76 %, mens energiforbruket i snitt er 94-96 kWh/m2.

BREEAM In-Use-sertifiseringene har også bidratt til at øvrige miljøaspekter blir fulgt tett opp av byggenes forvaltningsteam.

– Å bli nominert er i seg selv en seier for hele Entralaget, og vi synes det er ekstra gøy å følge opp suksessen fra 2018 da Entras «Grønland 58» vant BREEAM In-Use Awards for offentlige bygg («Public Projects – In Use»), sier Evija Izaka, som er rådgiver for driftsstøtte i Entra.

Utdanningsbygget er fra 2006.

Skaper et unikt engasjement i organisasjonen

– Vi mener BREEAM In-Use sertifiseringer er en god bekreftelse på at prosjektets definerte miljøkvaliteter kan videreføres også i driftsfasen. I tillegg er det bra at BREEAM In-Use er en kontinuerlig prosess som stiller krav til miljøforbedring i hele byggets levetid, sier Izaka.

Entra har lært mye av å BREEAM In-Use-sertifisere eiendommene, forteller hun.

– Sertifiseringsprosessene har også skapt et unikt engasjement i vår driftsorganisasjon, og det er positivt å se at arbeidet som drift daglig investerer i våre bygg, gir resultater. En del av denne læringsprosessen er nå også tatt med i kravspesifikasjonen til «Entrabygget», noe som også bidrar til å løfte bransjen, avslutter Izaka.

Otto Sverdrupsplass 4. Foto: Thomas Bjørnflaten

Om BREEAM In-Use:

BREEAM In-Use International er et lavterskel forvaltningsverktøy og et internasjonalt sertifiseringssystem til bruk for eiere og forvaltere med ambisjoner om å redusere driftskostnader, energiforbruk og miljøbelastninger i eksisterende yrkesbygg. 

Les mer her!

Emner

Kategorier

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Relatert innhold