Gå videre til innhold
Sofienberg skole skal rehabiliteres og har byggevarer til overs. Illustrasjon av skolen etter rehabiliteringen. Illustrasjon: Undervisningsbygg.
Sofienberg skole skal rehabiliteres og har byggevarer til overs. Illustrasjon av skolen etter rehabiliteringen. Illustrasjon: Undervisningsbygg.

Nyhet -

Ombrukbare byggevarer fra Sofienberg skole søker nye hjem

Sommer og høst 2021 skal fasaden ved Sofienberg skole i Oslo rehabiliteres. Er du interessert i å ombruke materialer og produkter fra prosjektet? Da vil Undervisningsbygg høre fra deg.

Interessen for ombruk i byggeprosjekter har økt kraftig de siste årene. Det er gode nyheter for klima, miljø og økonomi. Ombruk kan nemlig spare enorme klimagassutslipp og store mengder ressurser.

Materialer og produkter til overs

Når Undervisningsbygg, som er medlem av Grønn Byggallianse, nå rehabiliterer Sofienberg skole i Oslo, har de fokus på å ta vare på det som har verdi. Det medfører at en del materialer og produkter som er i bruk i dag, blir til overs.

Nå ønsker de å se om noen andre kan benytte seg av disse. Blant annet var den eksisterende fasaden i dårlig forfatning, og det ble besluttet å få på plass et helt nytt fasadesystem med vinduer integrert fra leverandør. Dermed ble vinduene i bygget til overs.

— For å komme i gang med ombruk og mer sirkulær praksis, er det viktig at aktører som Undervisningsbygg gjør denne kartleggingen og vil dele, sier Anne Solgaard i Grønn Byggallianse.

Undervisningsbygg har gjort både kartlegging og ombruksvurdering gjennom den digitale ombruksplattformen Loopfront, og ønsker nå å knytte til seg interessenter som kan dekke sine behov gjennom ombrukte byggevarer.

Blant produktene som vil bli tilgjengelig i perioden mai-juni, finner du blant annet:

  • Vinduer i ulike størrelser, produksjonsår 2014-15.
  • Ytterdører fra 2014.
  • Utvendig letak av stålstendere.

— Dersom du har et prosjekt i Oslo-regionen som trenger slike produkter, kan du ta kontakt med oss snarest mulig. Du kan da bli invitert inn i plattformen for å få tilgang til kartlagt informasjon, forteller miljøleder i Undervisningsbygg Bodil Motzke.

Fem tips til bedre ombruk i byggeprosjekter

—Noen må gå foran, og vi må starte med handling. Da kan vi lære, få erfaring og utvikle videre hvordan markedet for sirkulære forretningsmodeller skal virke fremover, sier Solgaard fra Grønn Byggallianse.

I vår kommer Grønn Byggallianse med en veileder for ombrukskartlegging. Det er ett bidrag til å starte å endre praksis.

Du kan lese våre fem tips til ombruk i byggeprosjekter her.

Ønsker du å se om du kan ombruke noe fra Sofienberg skole?

Da kan du ta kontakt med:

  • Anders Løkke, prosjektleder i Undervisningsbygg
    Mobilnr: 95 80 68 66
  • Bodil Motzke, miljøleder i Undervisningsbygg
    Mobilnr: 40 49 79 09

Tags

Pressekontakt

Tora Hope

Tora Hope

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 913 42 352

Relatert materiale

Relaterte nyheter