Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

  • NGBC har per i dag 13 registrerte BREEAM In-Use revisorer i sitt nettverk, og har nå etablert et forum for disse. Her fra siste forum.

    Stor interesse for BREEAM In-Use

    ​NGBC ser at fokuset på eksisterende, bærekraftige bygg bare øker, og dermed også interessen for BREEAM In-Use. NGBC har per i dag 13 registrerte BREEAM In-Use revisorer i sitt nettverk, og har nå etablert et forum for disse.

  • Figur fra Miljøfyrtårn: For å sikre en mest mulig miljø- og klimavennlig byggbransje bør man etterspørre leverandører som er miljøsertifisert, feks i henhold til Miljøfyrtårn, og at bygget er klassifisert feks gjennom Breeam-Nor.

    Miljøfyrtårn med nytt kriteriesett og annerkjennelse fra EU

    Miljøfyrtårn er ute med et nytt og viktig kriteriesett for byggherrer, arkitekter og prosjekterende. Sertifiseringsordningen har også nylig fått anerkjennelse av EU-Kommisjonen. Anerkjennelsen er den første som blir gitt til et nasjonalt miljøledelsessystem i Europa, og sidestiller Miljøfyrtårn med ISO-14001 og EMAS i offentlige anbudsprosesser.

  • The five pillars of Green Bonds & Sustainable Finance - Grønne obligasjoner steg for steg.

    SEB har systematikk for grønne obligasjoner

    ​Finanssiden og eiersiden er viktige drivere for en grønnere eiendomsportefølje i Norge, og det er lovende at man får møteplasser for samhandling som under NUDA-konferansen i Bergen. USA har den største andelen grønne obligasjoner i verden, men SEB's grønne portefølje på 2,3 mill. svenske kroner utgjør så mye som 5% av totalt volum. Norge innehar en 20. plass på lista over grønne obligasjoner.

  • I oktober 2017 hadde NGBC et bilag med DN. Nå kan du lese alle sakene i BREEAM-Magasin!

    Det lønner seg å ligge i front

    I oktober 2017 hadde NGBC et bilag med DN. Tanken var å sette fokus på at bærekraftige bygg er veien å gå uavhengig om det er privat bolig eller et offentlig bygg, og at det ikke er dyrt å bygge miljøvennlig. Det som ER dyrt og risikofullt – for folk, samfunn og klima- er å bygge med lav miljøstandard.

    Se hele bilaget – og alle sakene i sin helhet, i BREEAM-Magasin, i lenken under.
    BREE

  • F.v: Daglig leder i NGBC, Kjersti Folvik, komitelederen for den nye NS-standarden for klimagassregnskap, Eivind Selvig, Tor-Atle Gjerde i Caverion, daglig leder i EPD-Norge, Håkon Hauan og avdelingsdirektør i Statsbygg, Morten Dybesland.

    Nå kommer krav til miljødeklarasjon for tekniske installasjoner

    ​NGBC, EPD-Norge og BNL arrangerte i forrige uke frokostmøte om EPD og tekniske installasjoner. Daglig leder i EPD-Norge, Håkon Hauan sier at en miljødeklarasjon i dag er en faktor som gir tydelig konkurransefortrinn ved leveranse av byggematerialer. Det er forventet at det framover også vil gjelde tekniske installasjoner.

  • Lisa Marie Erlandsen i VEDAL forteller at det i Bispevika er blitt en konkurranse om å sortere tilnærmet 100%. – Det er motiverende og gøy å se hva vi får til med enkle grep, sier hun.

    Gøy å sortere!

    ​Hvorfor ikke låse containeren med restavfall og sette den lengst unna byggeplassen? Lisa Marie Erlandsen i VEDAL forteller at det i Bispevika er blitt en konkurranse om å sortere tilnærmet 100%. – Det er motiverende og gøy å se hva vi får til med enkle grep, sier hun.

  • Bråtenalleen barnehage er en av de første plusshusbarnehagene i Oslo. Foto Omsorgsbygg

    Månedens bygg for november 2017: Omsorgsbygg - Bråtenalléen barnehage i Oslo

    Bråtenalleen barnehage er som en Fugl Fønix. Etter brannen i 2011 er nå barnehagen bygget opp igjen som et av Norges mest moderne og miljøvennlige bygg. Barnehagen er en av de første plusshusbarnehagene i Oslo. Energien på Bråtenalléen kommer fra solceller på tak og to vegger, samt bergvarme fra seks energibrønner. Solcellene er prosjektert for å produsere 65000 kWt i året.

  • Energiklasse A: Forsvarets logistikkorganisasjons administrasjonsbygg, Visund, på Haakonsvern. Foto Hundven-Clements Photography

    Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom ga innspill til ny energimerkeordning

    Olje- og energidepartementet ønsker å videreutvikle Energimerkeordningen. I den anledning inviterte de til møte for å få innspill fra næringen og andre aktuelle interessenter. I samarbeid med våre medlemmer utarbeidet Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse et innspillsnotat som ble presentert på møtet.

  • NGBC og Grønn Byggallianse holdt kurs for næringsmeglere sist uke. Her er et knippe meglere rundt bordet, i tillegg til Katharina Bramslev og Arne Førland-Larsen i Grønn Byggallianse.

    Meglere har en viktig rolle i det grønne skiftet

    ​Hvor viktig er kunnskap om helse- og miljøkvaliteter for eiendomsmeglere? NGBC i samarbeid med Grønn Byggallianse arrangerte i forrige uke et minikurs for næringsmeglere for å gi en liten innføring.

  • Årets oppdateringsmøte for BREEAM-NOR APèr og revisorer gikk av stabelen denne uken. NGBC har per i dag 376 godkjente APèr (Akkreditert Profesjonell) og 54 godkjente revisorer i sitt system.

    God stemning på årets møte for APèr og revisorer

    ​Årets oppdateringsmøte for BREEAM-NOR APèr og revisorer gikk av stabelen denne uken. Sertifiseringssjef i NGBC, Viel Sørensen forteller at det var god stemning og godt oppmøte på begge samlingene.

  • Dobbel glassfasade er en del av energikonseptet til bygget Basen. Det ytre sjiktet har et mønster, som skal bidra til å skjule solavskjermingen når den er rullet ned. Foto Odd Roar Aalborg.

    Månedens bygg oktober 2017: GC Rieber - Basen på Marineholmen i Bergen

    Dobbel glassfasade, kjøling basert på sjøvann og solceller på taket med målepunkter som på sikt vil gi et bilde av de faktiske solforholdene i Bergen, er noen av miljøfaktorene til Månedens bygg for oktober - kontorbygget på 8500 m2 - Basen på Marineholmen i Bergen. Fakta: Byggherre: GC Rieber, Arkitekt: B + B Arkitekter, Energimerke B, BREEAM Excellent

  • Landskapsarkitekt i Asplan Viak, Rune Skeie og miljørådgiver Una Myklebust Halvorsen lover å strekke seg langt for å ivareta vår levende natur- og kulturarv, og oppfordrer flere til å bli med på dugnaden.

    Der humla surrer trives også folk

    ​Før ble byene lagt der det var vann og god jord. Slik er det ikke lenger. Den beste jordbruksjorda bygges ned og vi fjerner oss fra naturmangfoldet som en konsekvens av urbaniseringen. Vi har en livsstil som skaper mindre kontakt med natur og grønne lunger, og artsmangfoldet i de store byene blir mindre. NGBC arrangerte fredag 27. oktober frokostmøte med tema: økologi i byen.

Vis mer