Gå videre til innhold
Årets grønne driftsteam 2020! Foto: Inbovi AS
Årets grønne driftsteam 2020! Foto: Inbovi AS

Pressemelding -

KLP Eiendomsdrift Trondheim er Årets grønne driftsteam

Juryen legger vekt på at teamet har gjort det lille ekstra i driften av bygget og hatt en positiv påvirkning i nærmiljøet.

— Nå ble vi glade! Det er en veldig flott utmerkelse å få, og vi vet at konkurransen var sterk. Det er viktig for oss å få vist frem at KLP Eiendomsdrift Trondheim har fokus på bærekraftig drift og vedlikehold, sa teknisk sjef Jorunn Iren Husby, da teamet mottok prisen på den digitale grønne driftskonferansen til Grønn Byggallianse.

Konferansen foregikk i år smittevernvennlig – digitalt og i kortform. Opptak kan du se her.

Prisen gis til et driftsteam som inspirerer andre og utmerker seg gjennom sitt arbeid med å redusere miljøbelastningen gjennom driften av bygg. I 2020 kåres Årets grønne driftsteam for åttende gang.

Driftsteamet er kåret til vinner etter en grundig prosess, der kandidatene først har svart på et spørreskjema om hvilke tiltak de gjør i driften. Deretter har teamene blitt nærmere vurdert av en jury.

I sin begrunnelse vektlegger juryen at KLP Eiendomsdrift Trondheim har skilt seg ut ved å gjøre det lille ekstra under drift av bygget, og at de også har skilt seg ut, i positiv forstand, i nærmiljøet.

Ambisjonsnivået har ligget over det som er bransjestandard, og de har gjort tiltak i driften for å virkelig jobbe med de gjentagende utfordringene i drift.

Grønn Byggallianse er heller ikke de eneste som har lagt merke til arbeidet til teamet, som også har mottatt priser fra Trondheim kommune.

Et godt team trenger backing fra andre deler av organisasjonen, og vinnerteamet har virkelig lagt inn en flott innsats i å involvere flere instanser i å finne de beste rutinene for optimal drift.

Juryen trekker særlig frem disse konkrete tiltakene:

  • Grønne avtaler med leietakerne
  • Grønne tak og bikuber
  • Avfallsrom malt i flotte farger, med musikkanlegg og informasjonsplakater som også gir leietager/bruker mulighet til å forstå hvorfor de setter miljø i fokus
  • Vinner av en sykkelpris av Trondheim kommune (Årets sykkelvennlige arbeidsplass 2019)

Her kan du se video fra vinnerteamets arbeid med miljøriktig drift!


Vinnerteamet, f.v.: Tommy Bogan Larsen, Roger Hulsund, Roy Buarø, Snorre Almås, Terje Stein, Morten Følstad, Jonas Brenntrø, Roger Dahl, Jorunn Iren Husby, Stein Arve Nilsen, Ole Axel Frengen. Sittende foran: Frank Nilsen, Thomas Rise Refsnes, Jan Olav Jensen og Bendik Slind.

Konkurransen var sterk og de tre vinnerkandidatene holder alle til utenfor det sentrale Østlandet. Foruten KLP var kandidatene:

  • DNB Næringseiendom med teamet som drifter Folke Bernadottesvei 40 i Bergen
  • Citycon med teamet som drifter Storbyen i Sarpsborg

Alle jobber proaktivt med sine bygg og eiendommer. Teamene benytter flere av sertifiseringsmulighetene og kampanjer for å oppfordre til miljøvennlig drift, som BREEAM og Fang Energityven.

Teamene har også det til felles at de kommuniserer godt med sine leietakere/brukere og har gode systemer for tilbakemeldinger til drift og utbedring av eventuelle avvik.

Juryen har bestått av:

  • Juryleder Arnstein Stamnes, teknisk sjef hos Mustad eiendom
  • Roy Frivoll fra Avantor
  • Kjell Petter Småge fra Grønn Byggallianse
  • Lucy Fjermeros fra Grønn Byggallianse


Grønn Byggallianse gratulerer!


Se tidligere vinnere av Årets grønne driftsteam.

Emner

Kategorier


Grønn Byggallianse jobber for å utvikle norsk bygg- og eiendomssektor, slik at hensyn til miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget. 

Vi er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren. Våre aktiviteter er tilknyttet nybygg, rehabilitering, forvaltning og drift av bygg, områdeutvikling og anleggsprosjekter i by- og områdeutvikling. Vi drifter og forvalter miljøsertifiseringer, primært BREEAM-NOR.

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Relatert innhold