Gå videre til innhold
– Strakstiltakene gir oss konkrete, tydelige mål, sier OSUs administerende direktør Synnøve Lyssand Sandberg, her foran Vannkunsten i Bjørvika. Foto: Katrine Lunke.
– Strakstiltakene gir oss konkrete, tydelige mål, sier OSUs administerende direktør Synnøve Lyssand Sandberg, her foran Vannkunsten i Bjørvika. Foto: Katrine Lunke.

Pressemelding -

OSU vil bidra til en mer bærekraftig bransje

Oslo S Utvikling (OSU) signerer på strakstiltakene for boligutviklere i Eiendomssektorens veikart mot 2050. – Vi vil være med å utvikle en mer bærekraftig bransje, sier administrerende direktør i OSU, Synnøve Lyssand Sandberg.

Pressemelding fra Oslo S Utvikling, Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom

– Strakstiltakene gis oss konkrete, tydelige mål. Felles mål gjør oss mer slagkraftige og vi får et enda mer effektivt samarbeid i bransjen, sier OSU-sjefen.

OSU er den største utvikleren i Bjørvika, og står også bak Barcode. Administrerende direktør Synnøve Lyssand Sandberg mener økt samarbeid kan løse klimautfordringene og bevege bransjen i en mer bærekraftig retning.

Ved å signere strakstiltakene for boligutviklere forplikter Oslo S Utvikling seg til å bygge grønnere boliger.

Etterspør bærekraft

Strakstiltakene er en del av Eiendomssektorens veikart mot 2050, som er utviklet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom for å bidra til grønn omstilling i næringen. Oslo S Utvikling har tidligere tilsluttet seg strakstiltak for eiendomsselskap. Strakstiltakene for bolig ble utviklet etter initiativ fra boligutviklere selv, og er tilpasset boligutviklere som bygger for salg og som ikke skal forvalte byggene selv.

– Strakstiltakene for boligutviklere bidrar til at boligene blir bedre for miljøet og helsa, og etter hvert også lommeboka fordi finanssektoren har begynt å premiere grønne bygg, sier daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev.

Drar i samme retning

– Når flere boligutviklere jobber sammen om å realisere de samme klimatiltakene, blir det kraft i etterspørselen etter for eksempel fossilfrie byggeplasser og miljømerking av bygningsprodukter. Flere må dra i samme retning, sier administrerende direktør i bransjeforeningen Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl.

Hun er glad for at OSU styrker miljøambisjonene ved å signere strakstiltakene for bolig, og vil dra bransjen i en grønnere retning.

Allerede i gang med tiltak

I Bispevika Nord i Bjørvika er OSU snart ferdig med byggingen av mer enn 660 boliger. Alle er sertifisert på BREEAM-NOR Very good-nivå.

– Vi sertifiserer næringsbygg på Excellent-nivå, noe vi også vurderer for alle våre fremtidige boligprosjekter Bispevika Syd med til sammen 750 nye boliger. Vi jobber dessuten med sertifisering av bygulvs-arealene. I Bjørvika har vi i tillegg en områdemiljøutviklingsplan som er et grønt verktøy for alle bygg og byrom i bydelen, sier Lyssand Sandberg i OSU.

– Flere av våre tak har grønne hager der beboerne dyrker grønnsaker og urter. Vi jobber bevisst med å legge til rette for et service- og aktivitetstilbud som gir en kortreist, bærekraftig livsstil. I våre boliger får du tilgang til bildeling, kajakkdeling og deling av gjesteboliger og felleslokaler, sier hun.

Kontakt

Synnøve Lyssand Sandberg i OSU, tlf. 934 44 430, synnove.sandberg@osu.no

Katharina Bramslev i Grønn Byggallianse, tlf. 977 58 897, katharina.bramslev@byggalliansen.no

Tone Tellevik Dahl, adm.dir. Norsk Eiendom, tlf.975 09 225, tone.tellevikdahl@noeiendom.no 

Emner

Kategorier


Grønn Byggallianse jobber for å utvikle norsk bygg- og eiendomssektor, slik at hensyn til miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget. 

Vi er en non-profit medlemsforening for virksomheter fra hele bygg- og eiendomssektoren. Våre aktiviteter er tilknyttet nybygg, rehabilitering, forvaltning og drift av bygg, områdeutvikling og anleggsprosjekter i by- og områdeutvikling. Vi drifter og forvalter miljøsertifiseringer, primært BREEAM-NOR.

Kontakter

Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Relatert innhold